Нидерландия спря производството от газовото находище Гронинген в началото на

...
Нидерландия спря производството от газовото находище Гронинген в началото на
Коментари Харесай

Нидерландия спря добива от най-голямото находище на природен газ в Европа

Нидерландия спря производството от газовото находище Гронинген при започване на октомври. Това е най-голямото находище на природен газ в Европа, а добивът от там продължава към 60 години и съставлява 90% от газа, който се доставя на семействата в страната. Все отново остава отворена опцията за лимитирано рестартиране, в случай че зимата е доста студена, заяви DW.

Преди време управляващите на страната оповестиха проекти за затваряне на находището до 20230 година, поради риск от трусове с невисок магнитуд. Но през юни пристигна предложение за затваряне в този момент.

Въпреки, че добивът от находището беше редуциран съвсем до нула през последните няколко години, управляващите оставиха обекта работещ, поради несигурността на доставките след старта на войната в Украйна.

Според изказване на министерството, държавното управление възнамерява да одобри закон за затваряне на всички местоположения за рандеман на природен газ. Той ще продължи да се добива през идната зима, при положение, че се окаже доста студено.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР