Нидерландия ще въведе национален вечерен час от петък за първи

...
Нидерландия ще въведе национален вечерен час от петък за първи
Коментари Харесай

Нидерландия за пръв път въвежда вечерен час за ограничаване на коронавируса

Нидерландия ще вкара народен вечерен час от петък за първи път по време на пандемията от ковид в опит да спре разпространяването на заболяването, съобщи министър председателят Марк Рюте, представен от " Франс прес ".

Вечерният час ще обгръща часовете от 20:30 до 4:30 сутринта и ще продължи до 10 февруари, посочи Руте на конференция и добави, че ще потърси поддръжката на Народното събрание за мярката.

Холандия също по този начин ще забрани полетите от Англия, Южна Африка и Южна Америка от 23 януари, защото се ускорява терзанието за разпространяването на вариантите на COVID-19, сподели Рюте.

" Най-важната мярка е, че имаме намерение да въведем вечерен час. Това значи възбрана за излизане на открито сред избрани часове ", посочи Руте, до момента в който обявяваше новите ограничения.

" Разбира се, не можем и не желаеме да предприемем такава фрапантна стъпка без утвърждението на Народното събрание. Ако има задоволителна поддръжка, единствено тогава ние ще вземем дефинитивно решение ", означи холандският министър председател.

Той и държавното управление му подадоха оставка в петък поради скандал, обвързван с данъчни облекчения за деца, само че остават в качеството си на длъжностен кабинет до изборите в средата на март с пълномощието да вземат решения за ограничения за ковид.

Холандия към този момент е подложена на най-строгите си ограничения от началото на пандемията, в това число затварянето на учебни заведения и магазини, които не продават артикули от първа нужда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР