Нидерландия продължава да се противопоставя на присъединяването на България към

...
Нидерландия продължава да се противопоставя на присъединяването на България към
Коментари Харесай

Нидерландия: Когато България се справи с корупцията и престъпността, ще преосмилим оценката си


Нидерландия продължава да се опълчва на присъединението на България към Шенгенското пространство. Едва когато страната стане функционираща конституционна страна и се оправи с корупцията и проведената престъпност, Нидерландия може да направи нова оценка, споделят от кабинета.

България реагира с неспокойствие на отхвърли на Холандия да одобри страната ни в Шенгенското пространство. Холандия счита, че България би трябвало да усъвършенства още повече върховенството на закона, с цел да се оправи с корупцията и да спре проведената престъпност.

Вчерашният коментар на премиера Рюте, че мигранти могат да минават незаконно българската граница против 50 евро, мина неприятно. „ Не споделям, че ще се случи, само че желая категорично да съм открил, че няма да се случи “, сподели Рюте.

Българският президент Румен Радев отговори на думите на Рюте в туит: „ Наскоро бяха убити трима български служители на реда, които охраняваха външната граница. Днес министър председателят Марк Рюте направи неприемливото предложение хората да минават тази граница за 50 евро. Вместо за европейски взаимност, България цинизъм “.

Шенгенско пространство

Шенгенското пространство е юридически част от Европейски Съюз, само че страните от Европейски Съюз не се позволяват просто по този начин. За да създадат това, те би трябвало да изпълнят спомагателни условия, с цел да подсигуряват сигурни външни граници.

България и Румъния чакат банкет повече от 10 години. Хърватия чака присъединение от предходната година. Комитетът направи предложение предишния месец да разреши на трите страни да се причислят.

Пътуващите сред страни от Шенген не би трябвало да минават през паспортен надзор на границата на тези страни. Има единствено граничен надзор по външната граница на цялото Шенгенско пространство.

Освен Хърватия, България и Румъния, Ирландия и Кипър към момента не са част от зоната. Между другото, можете да пътувате свободно в Норвегия, Швейцария, Исландия и Лихтенщайн, макар че тези страни не принадлежат към Европейски Съюз.

„ Излизането на България от Шенген не е в полза на Европейския съюз и не способства за общите старания за справяне с провокациите пред сигурността и тежката икономическа рецесия в Европа “, сподели Радев.

Холандия съобщи, че няма нищо срещу присъединението на Румъния и Хърватия. Разширяването на " Шенген " е на дневен ред за 8 декември.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР