Нидерландия остава твърдо против присъединяването на България към Шенгенското пространство.

...
Нидерландия остава твърдо против присъединяването на България към Шенгенското пространство.
Коментари Харесай

Нидерландия е твърдо против влизането на България в Шенген

Нидерландия остава твърдо срещу присъединението на България към Шенгенското пространство. Румъния и Хърватия обаче са подготвени да се причислят, съобщи държавният секретар Ерик ван дер Бург след седмичното съвещание на министрите от кабинета. България към момента не е изпълнила изискванията, сподели Ван дер Бург. Премиерът на страната Марк Рюте назова решението за приемане на Румъния " огромна стъпка ".

Европейската комисия, както и Европейският парламент считат, че и трите страни - членки на Европейския съюз са спазили подписаните в предишното съглашения. Темата ще бъде още веднъж на дневен ред на 8 декември, когато министрите на правораздаването и вътрешните работи на страните от Европейски Съюз, ще се срещнат в Брюксел. Всички държави-членки би трябвало да гласоподават единомислещо, с цел да бъде дадена страна позволена до Шенген.

Нидерландия е една от дребното страни, които към момента се опълчват на влизането на България в зоната, в която жителите могат да пътуват свободно без да минават през граничен надзор. Кабинетът е решил присъединението на всички страни кандидатки " по непоколебим, само че обективен метод ", съобщи министърът на външните работи Вопке Хукстра.

България към момента не е изпълнила две претенции, съобщи министър-председателят Марк Рюте на постоянната си седмична конференция. България към момента има да взема решение проблеми, когато става въпрос за върховенството на закона и битката с корупцията. Освен това страната към момента не е изпълнила техническите условия на Шенгенското пространство.

Няма политически аргументи за отхвърлянето, сподели Рюте. Той го назова " фактическо, съвсем административно решение ". Отрицателното решение няма нищо общо с желанието да се понижи миграцията в Нидерландия, твърди той.

Решението няма безусловно да попречи на България да се причисли скоро към Шенгенското пространство, акцентира министър-председателят. Това може да се случи " някъде през идната година ", в случай че страната успее да извърши условията. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР