Нидерландия обяви в петък, че е избрала френската компания Naval

...
Нидерландия обяви в петък, че е избрала френската компания Naval
Коментари Харесай

Френската Naval Group ще прави четири подводници за Нидерландия

Нидерландия разгласи в петък, че е избрала френската компания Naval Group за реализатор на контракт за създаване на четири бойни подводници за военноморските ѝ сили на стойност милиарди евро. Сделката предизвика спорове в Нидерландия, защото локалните политици желаеха холандски производител, уточни Агенция Франс Прес.

" С избора на Naval Group две военноморски корабостроителници не завоюваха и разбирам, че разочарованието е огромно ", съобщи държавният секретар по защитата Кристоф ван дер Маат, откакто Naval Group беше определена пред немската Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) и шведската Saab AB, която работи в тандем с холандската Damen Shipyards.

Началникът на защитата на Нидерландия военачалник Оно Айхелсхайм удостовери в обществените медии, че четирите нови подводници ще бъдат издигнати от Naval Group.

" Корабите оферират нараснала ударна мощност и усъвършенстван действен потенциал и ще могат да се употребяват за разнообразни типове задачи в международен мащаб ", написа той.

Според Министерството на защитата два кораба ще бъдат доставени в границите на 10 години " след договарянето на контракта ".

То акцентира сложността на системите: една подводница съдържа един милион елементи, до момента в който един изтребител има единствено 35 000 елементи, а една " фамилна кола - единствено към 3 000 ".
 Русия тества нова нуклеарна подводница
Русия тества нова нуклеарна подводница

Новата съветска атомна подводница " Император Александър III " извърши сполучливо тестово изстрелване

Основните задания на плавателните съдове са " стратегическо въздействие " като въздействие върху държанието на евентуалните врагове с лимитирани военни средства и " интервенции на специфичните сили " - елиминиране на стратегически цели или инфраструктура, събиране на разследваща информация и подготовка на следващи интервенции.

Подводниците ще носят неизяснен брой торпеда и крилати ракети. Основната им задача ще бъде " събиране, анализиране и разпространяване на разследваща информация ".

И най-после, се споделя в осведомителния лист, това е " най-хубавият транспортен съд на най-хубавата цена " - оценките варират от 4 до 6 милиарда евро, или от 1 до 1,5 милиарда евро на транспортен съд.

Решението на държавното управление беше предшествано от спор в нидерландския парламент предходната сряда. Дебатът беше иницииран, откакто в пресата изтече информация, че поръчката ще бъде предоставена на френска компания , което провокира яд, че договорката не е предоставена на холандски компании.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР