Нидерландия обърна Полша с 2:1 в първия мач от неделната

...
Нидерландия обърна Полша с 2:1 в първия мач от неделната
Коментари Харесай

Нидерландия обърна Полша с 2:1 на Евро 2024

Нидерландия обърна Полша с 2:1 в първия мач от неделната стратегия на Евро 2024. Поляците поведоха, само че не съумяха да устоят на непрекъснатия напън на лалетата.

Адам Букса откри за Полша в 16-ата минута, засичайки центриране на Зиелински. В 29-ата минута Аке откри Гакпо и той изравни – 1:1. Гакпо по-късно обаче изпусна още две положителни положения да приключи обрата.

През второто полувреме и двата тима играха по-предпазливо. Нидерландия продължаваше да има преимущество, само че изпусна няколко положителни шанса за втори гол. Полша пък се бранеше и направи едвам 3-4 рискови офанзиви.

Четвърт час преди края на терена се появи и вторият футболист на Евро 2024 от българското състезание – Якуб Пьотровски. За разлика от неговия съотборник в Лудогорец, той обаче не се разписа.

Това обаче направи друга запаса – Ваут Вегхорст. Той се появи на терена в 82-ата минута и малко по-късно направи 2:1. Това беше и първото му допиране до топката. Асистенцията пък още веднъж беше на Аке.

В 89-ата минута Залевски проби отляво и откри Пьотровски, само че неговият удар беше избавен от Фербрюге. В добавеното време самият Залевски опитва, само че и той не съумя да преодолее вратаря.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР