Нидерландия няма да подцени отбора на САЩ в осминафиналния сблъсък

...
Нидерландия няма да подцени отбора на САЩ в осминафиналния сблъсък
Коментари Харесай

Ван Гаал: Няма да подценим САЩ

Нидерландия няма да подцени тима на Съединени американски щати в осминафиналния конфликт сред двата състава на международното състезание по футбол в Катар на следващия ден, увери на конференция селекционерът Луис ван Гаал. На срещата с медиите Ван Гаал получи съвсем толкоз въпроси за бъдещето си, колкото и за идния на следващия ден дуел.

Специалистът разказа отбора на Съединени американски щати като доста мощен, до момента в който публицисти от Белгия разясниха концепцията Луис ван Гаал да застане отпред на техния народен тим след оставката на Роберто Мартинес, последвала отпадането на белгийците от Мондиал 2022.

„ Трябва да убедите брачната половинка ми “, отговори Ван Гаал на белгийските кореспонденти, които подхванаха тематиката след въпроса на публицист от Африка дали треньорът би се преместил в Белгия.

„ Не мисля по този начин, само че човек би трябвало да има разновидности “, пошегува се нидерландският селекционер преди да се върне към идния мач.

„ Съединени американски щати показва, че е отличен тим. Дори бих споделил един от най-хубавите и няма нещо, което да не може да преодолее. Имат доста деятелен състав, физически мощни играчи и несъмнено са сложен конкурент, само че ние ще създадем всичко, с цел да победим “, добави Луис ван Гаал.

Старши треньорът на Нидерландия отхвърли рецензиите към отбора за представянето му досега в груповата фаза на международното състезание.

„ По принцип бих споделил, че започнахме с доста състезатели, които не бяха задоволително подготвени, само че получиха опция да играят. Класирахме се напред много безпроблемно “, съобщи Ван Гаал.

Нападателят Мемфис Депай, който означи 12 гола в квалификационната акция на нидерландците, разяснява, че проблемите му с травми към този момент са минало и избира да играе паралелно със Стивън Бергвайн и Коди Гакпо като плеймейкър, само че Луис ван Гаал бързо пресече тематиката.

„ Тези неща се случват, играчите споделят мнението си, само че дали е рационално или не, това е различен въпрос. Всеки си има мнение, изключително в Нидерландия “, сподели 71-годишният експерт.

Победителят от дуела сред Нидерландия и Съединени американски щати ще се класира за четвъртфиналите, където ще срещне Аржентина или Австралия, които също излизат един против различен в осминафинален конфликт в събота, само че от 21 часа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР