Нидерландия изпрати военен транспортен самолет в Йордания, за да помогне

...
Нидерландия изпрати военен транспортен самолет в Йордания, за да помогне
Коментари Харесай

Нидерландия се включва във въздушните операции за доставяне на хуманитарна помощ в Газа

Нидерландия изпрати боен транспортен аероплан в Йордания, с цел да помогне за спускането на филантропична помощ за палестинците в линията Газа, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на нидерландското държавно управление. 

По-рано тази седмица сходни интервенции започнаха и Съединени американски щати, Франция и Египет. Във вторник американски товарни самолети пуснаха над 36 хиляди пакета с храна над линията Газа в взаимна интервенция с Йордания. 

Междувременно канадското държавно управление заяви, че възнамерява да възобнови финансирането си за Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци. Отава прекрати заплащанията си към организацията заради твърденията на Тел Авив, че 12 нейни чиновници са забъркани в офанзивите на " Хамас " от 7 октомври против Южен Израел. 

Канадското държавно управление има намерение да извърши плануваното за април заплащане в размер на 18,5 милиона щатски $, заяви телевизия Си Би Си, като се базира на неназован държавен чиновник. Канадското министерство на външните работи, както и министерството на районното развиване, отхвърлиха коментар, отбелязва Ройтерс. 

Ако информацията се удостовери, Канада може да е измежду първите страни, които размразяват финансирането си за организацията, за която работят над 13 000 души в Газа. Тя обезпечава учебно обучение, здравни грижи и други обществени услуги в палестинския анклав, написа Българска телеграфна агенция.

Все още никоя от 16-те страни, които краткотрайно стопираха помощите си на обща стойност 450 милиона $, не е отменила решението си публично, съобщи през вчерашния ден пред Ройтерс Джулиет Тума, началник на отдела по връзки на организацията. Според норвежкия външен министър Еспен Барт Ейде обаче доста от тези страни евентуално са размислили и е допустимо скоро заплащанията да бъдат обновени.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР