Нидерландия иска да купи още около 100 танка Leopard 1

...
Нидерландия иска да купи още около 100 танка Leopard 1
Коментари Харесай

Нидерландия праща на Украйна Leopard 1 и Patriot

Нидерландия желае да купи още към 100 танка Leopard 1 и  ракети Patriot за Украйна, оповестява NL Times. 

Кабинетът желае да закупи танковете от техния швейцарски производител, са съобщили източници в четвъртък. За да създадат това , те ще би трябвало да получат позволение от швейцарското държавно управление, което до момента не беше склонно да сътрудничи при доставките на оръжие.

Швейцария, която държи на обичайна си позиция на неутралитет, се пази оптимално от спора с Русия. Той всъщност блокира износа на оръжия, предопределени за Украйна.

Leopard 1 е малко по-стар танк от по-модерния Leopard 2, от който Украйна също е получила десетки. Въпреки това Киев може да ги употребява добре в битката си против съветската инвазия, изключително в този момент, когато Украйна може да предприеме контраофанзива.
 Швейцария обмисля отпадане на възбраната за реекспорт на оръжия за Украйна
Швейцария обмисля отпадане на възбраната за реекспорт на оръжия за Украйна

Това би разрешило създадените от нея муниции да бъдат изпращани въпреки това на Киев

По-рано тази година, дружно с Германия и Дания, страната закупи 100 бойни танка Leopard 1A5 за Украйна. Тези осъвременени танкове са закупени непосредствено от немски производители на склад.

Страната възнамерява да закупи още 96 Leopard 1 от швейцарската компания Ruag, написа и швейцарският вестник Tages-Anzeiger.

Съюзниците на Украйна незабавно би трябвало да доставят на страната повече противовъздушни оръжия, сподели министър председателят Марк Рюте при идването си в Молдова за срещата на върха на европейските водачи.
 Германия купува танкове Leopard за 545 милиона евро
Германия купува танкове Leopard за 545 милиона евро

Бойните машини ще заместят тези, дадени на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР