Нидерландия и Хърватия ще се изправят един срещу друг в

...
Нидерландия и Хърватия ще се изправят един срещу друг в
Коментари Харесай

Нидерландия и Хърватия определят първия финалист в Лигата на нациите

Нидерландия и Хърватия ще се изправят един против различен в първи конфликт от полуфиналите в тазгодишното издание на шампионата Лига на нациите. Срещата сред двата състава е през днешния ден в дома на Фейенорд – „ Де Кайп “, и е с начален час 21:45 българско време.

„ Лалетата “, които са домакини на Финалната четворка, не престават да търсят първи огромен трофей от Евро 1988-а насам. Те изгубиха дебютното издание на конкуренцията през 2019, когато във финала отстъпиха на Португалия с 0:1. Нидерландците се изправят против състав на Хърватия, който приключи втори и трети на последните две международни шампионати надлежно в Русия и Катар. „ Оранжевите “ излязоха непобедени от група с Белгия, Полша и Уелс, само че това се случи под управлението на селекционера Луис ван Гаал, който се раздели с националния тим след отпадането от Аржентина с дузпи в четвъртфиналите на последния Мондиал.

За хърватите този шампионат е обсъждан като последна алтернатива за трофей за „ Златното потомство “ на страната, водено от вездесъщия Лука Модрич. Класирането за полуфиналите изглеждаха мъчно постижимо преди година, когато „ шахматистите “ изгубиха откриващия си мач с Австрия с 0:3 вкъщи. След това обаче тимът надделя на два пъти Дания, завоюва във Франция и по-късно взе три точки от визитата на австрийците, с цел да приключи на първа позиция за дебютно присъединяване във Финалите на конкуренцията.

„ Очакваме с неспокойствие мача, тъй като става въпрос за полуфинал, и играем в Нидерландия. Разполагаме с добър тим и имаме доста сила да стигнел до финала. Но Хърватия е доста мощен състав – те реализираха страхотни резултати в последните две години, тъй че ще ни бъде мъчно “, разяснява старши треньорът на домакините Роналд Куман.

„ Трябва да сме във върхова форма, с цел да ги победим. Те могат да те наранят по друг метод. Полузащитата им е от най-високо качество. Но ние би трябвало да сме уверени в личните си сили и да имаме вяра, че можем да стигнем до финала. Ще ни отнеме доста работа, първокласен футбол, само че и шанс “, добави капитанът на „ лалетата “ Върджил ван Дайк.

„ Това е ужасно достижение, да бъдем измежду четирите най-хубави тима в Европа. Това, което свършихме към този момент, с класирането си за тази фаза, е огромен триумф, само че дойдохме тук, с цел да спечелим орден. Работихме интензивно за това и желаеме да го покажем тук “, бяха думите на наставника на хърватите Златко Далич.

„ Мачът против Нидерландия ще бъде доста сложен за нас. Играем против млад, надарен тим, който се завръща на огромната сцена и играе вкъщи. За благополучие, ще разчитаме на поддръжката на доста наши почитатели, и това ще бъде спомагателна мотивация за нас “, съобщи капитанът на „ ватрените “ Лука Модрич.

Главен арбитър на конфликта ще бъде румънецът Ищван Ковач. Негови помощници ще бъдат сънародниците му Василе Флорин Маринеску и Овидиу Артене. Четвърти арбитър е Халил Юмут Мелер, а на ВАР-а ще оперира Бастиан Данкерт от Германия с помощник Сьорен Щоркс. Победителят от Нидерландия – Хърватия ще играе на финала в Ротердам против спечелилия мача сред Испания и Италия, които се изправят един против различен на следващия ден вечер.

Финалът на шампионата може да гледате в неделя от 21:45 ч. НА ЖИВО по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 3!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР