Нидерландия и Австрия искат различни неща от нас, за да

...
Нидерландия и Австрия искат различни неща от нас, за да
Коментари Харесай

Нидерландия чака доклад от ЕК за правосъдието ни - тогава ще реши за Шенген

Нидерландия и Австрия желаят разнообразни неща от нас, с цел да ни пуснат в Шенген. Но Амстердам чака отчет за законодателството ни във връзка с върховенството на правото.

Това отвърна министър председателят Николай Денков в отговор на парламентарно запитване по отношение на вероятностите на България най-накрая да влезе в Шенген - откакто е ясно, че е изпълнила техническите критерии.

Австрия и Нидерландия имат разнообразни упования, уточни Денков.

" За Нидерландия е решаващо до каква степен добре работи правосъдната система и от там чакат отчет на Европейската комисия по какъв начин са се трансформирали разпоредбите, законите и по какъв начин се ползват. Така че във връзка с законодателната стратегия, още е настояща ", добави той.

Факт, България одобри механизъм за разследеване на основния прокурор и заместниците му, което даде сигнал на Европейска комисия да смъкна мониторинга, само че пък този механизъм на процедура не работи, защото Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет отхвърли да назначи определеният адхок прокурор, който би трябвало да проверява настоящия изпълняващ длъжността обвинител номер едно - Борислав Сарафов.

В законодателната стратегия са планувани и промени в закона за антикорупционната комисия, като се чака те да бъдат дефинитивно признати в границите на тази парламентарна сесия. Засега са признати на първо четене.

Било то през октомври или декември, ще се даде информация за свършеното през есенната сесия - даде поръчка още Денков.

По отношение на Австрия министър председателят съобщи, че тя желае да види, че България прави всичко допустимо като гранична страна да минимизира прихода на мигранти.

" До момента работата е сполучлива ", твърди Денков.

Вицепремиерът (ротационен премиер) и министър на външните работи Мария Габриел, пък уточни:

" Да свършим нашата си работа в България. Само да припомня, че Министерство на външните работи не е умело. "

Компетентен е Народното събрание, добави Габриел.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР