Нидерландия е изразила готовност да обучи наши пилоти да управляват

...
Нидерландия е изразила готовност да обучи наши пилоти да управляват
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Нидерландия предлага обучение, не Ф-16 срещу нашите МиГ-29

Нидерландия е изразила подготвеност да образова наши водачи да ръководят Ф-16, а не е желала да ни даде такива самолети против нашите МиГ-29 при предоставяне на Украйна, заяви в Брюксел министърът на защитата Димитър Стоянов.

" Да, имах среща с министъра на защитата на Нидерландия. Това, което показват все още като подготвеност, е да оказват помощ с тренинга на наши водачи за Ф-16. Това е информацията, която мога да споделя с вас все още ", сподели Стоянов, представен от БНР.

Той добави, че е песимистичен, че след 2023 година самолетите МиГ-29 ще могат да бъдат поддържани в оперативна подготвеност.

След съвещанието на Съвета на Европейски Съюз в Брюксел военният министър заяви още, че България ще образова 60 украинци за военни санитари.

Димитър Стоянов посочи, че страната ни ще взе участие и със състав, и с съоръжение за трениране на украински военни в границите на задачата за военна помощ на Украйна на Европейски Съюз, по време на която ще бъдат подготвени общо 15 хиляди украински военни.

Служебният министър на защитата добави, че към момента се обяснява какво тъкмо съоръжение ще даде страната ни. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР