Нидерландия е готова да се раздели със свои единици изтребители

...
Нидерландия е готова да се раздели със свои единици изтребители
Коментари Харесай

ЗЛАТЕН ШАНС: Нидерландия ни дава Ф-16, ако дарим миговете на Украйна

Нидерландия е подготвена да се раздели със свои единици изтребители F-16 и да ги подари на България и други страни от Източна Европа, членки на НАТО, в случай че те трансферират старите си руски машини от вида МиГ-29 на Украйна за защита против агресора Русия. 

Новината гръмна в холандските медии в четвъртък, само че едвам през днешния ден се завъртя като виждане за златен късмет за служебното държавно управление да предприеме ход към скоростна рационализация на Военновъздушни сили, освен това с техника, за която България по този начин или другояче се кани да одобри.

Страната ни купи 8 броя щатски изтребители F-16 Block 70, които сега се конструират в завода в Южна Каролина. Първите подготвени самолети се чака да дойдат при започване на 2025 година след над 2-годишно закъснение от страна на производителя " Локхийд Мартин " поради дефицит на материали и забавени доставки около пандемията от коронавирус. 

Както Lupa.bg към този момент ви осведоми, на авиобаза " Граф Игнатиево " тече ударен ремонт по този начин, че пистите и прилежащата инфраструктура да бъдат готови за приемането на новите изтребители.

Служебният защитителен министър Димитър Стоянов обаче предизвестява, че строителите са поискали индексации по договорите за СМР и че може да настъпи и закъснение в крайния период за стартирането в употреба на новостите на " Графа ". 

" Сега остава служебното държавно управление да не губи време и да започва незабавно този развой, като показва, че в действителност мисли за модернизацията на армията ни, а не по какъв начин да обслужи Путин ", разяснява пръв депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР