Нидерландия е готова да подари на България свои изтребители F-16,

...
Нидерландия е готова да подари на България свои изтребители F-16,
Коментари Харесай

Според Иво Мирчев, Нидерландия ще ни подари самолети F-16, ако дадем МиГ-29 на Украйна

Нидерландия е подготвена да подари на България свои изтребители F-16, в случай че България даде досегашните си самолети руско произвеждане на Украйна. Това твърди депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев.
 
" Нидерландия е подготвена да подари на България самолети F-16, в случай че се съгласим да предоставим нашите МиГ-29 и СУ-25 на Украйна. Сега остава служебното държавно управление да не губи време и да започва незабавно този развой, като показва, че в действителност мисли за модернизацията на армията ни, а не по какъв начин да обслужи Путин ", написа Мирчев в страницата си във Facebook.
 

 
 
България потърси помощ за своите Военновъздушни сили от Нидерландия още при държавното управление на Кирил Петков, с цел да откри заместващи изтребители за времето от свалянето на МиГ-29 през 2023 година и пристигаето на купените от Съединени американски щати F-16. Според служебния министър на защитата Димитър Стоянов обаче от Хага са ни отказали.
 
Военновъздушни сили да даде своите самолети МиГ-29 и Су-25 на Украйна бе поискано още напролет, само че България отхвърли. Подобна скица да размени изтребителите си разгласи Полша. Словакия също даде изтребители от руско време. България разполага с 15 изтребителя МиГ-29 и 12 бомбардировача Су-25.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР