Нидерландецът Макс Верстапен от тима на Ред Бул даде най-добро

...
Нидерландецът Макс Верстапен от тима на Ред Бул даде най-добро
Коментари Харесай

Верстапен спечели квалификацията за Гран при на Белгия

Нидерландецът Макс Верстапен от отбора на " Ред Бул " даде най-хубаво време в квалификацията преди неделното Гран при на Белгия във Формула 1.

От първа позиция в надпреварата обаче ще потегли водачът на Ферари Шарл Льоклер, защото международният първенец ще би трябвало да изтърпи наказване от пет места поради промяна на скоростната кутия в болида си.

Времето на Верстапен в заключителната част на квалификацията, която се организира на слънчево време и суха писта, бе 1:46.168 минути.

Монегасецът Льоклер бе с 0.820 секунди по-бавен, а трети е другият водач на Ред Бул Серхио Перес на 0.877 секунди закъснение от най-хубавия резултат.

Зад мексиканеца се подредиха седемкратният международен първенец Люис Хамилтън с Мерцедес и Карлос Сайнс-младши с Ферари.

Британецът Хамилтън остана на 0.919 секунди от Верстапен, до момента в който бе последният водач на по-малко от секунда от него - на 0.984 секунди.

В топ шест се подреди и австралиецът Оскар Пиастри с МакЛарън, който направи едно от най-хубавите си представяния. Той остана на 1.197 секунди от времето на водача.

В събота ще се състои спринтовото съревнование на пистата " Спа-Франкоршан ", а преди този момент е и квалификацията за него.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР