Нидерландецът и член на Обединената европейска левица Тини Кокс беше

...
Нидерландецът и член на Обединената европейска левица Тини Кокс беше
Коментари Харесай

Нидерландецът Тини Кокс е новият председател на ПАСЕ

Нидерландецът и член на Обединената европейска левица Тини Кокс беше определен за ръководител на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), съобщи пресслужбата на Асамблеята.

Той поема поста от белгиеца Рик Демс (АЛДЕ) и става 34-ят ръководител на ПАСЕ след 1949 година и третият нидерландец, който ще заема тази служба.

Кокс получи безусловно болшинство от гласовете и завоюва още на първи тур със 160 гласа " за " и 80 " срещу " против другият претендент - украинката Мария Мезенцева (ЕНП). Според процедурните правила на Асамблеята ръководителят й има едногодишен мандат и може да бъде преизбиран за втори.

Във встъпителното си слово новоизбраният ръководител прикани Асамблеята да осъществя дневния ред, който е заложен предходната година в нейната резолюция за стратегическите цели на Съвета на Европа.

" Тази организация би трябвало да остане дирек на демократичната сигурност, поръчител на правата на индивида и върховенството на закона, както и платформа за ефикасен мултилатерализъм в Европа, и да пази и удостоверява нашата лична еднаквост като самостоятелен конгрес за изчерпателен и инклузивен политически разговор и съдействие ", сподели Кокс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР