Нидерландецът бе привлечен на Камп Ноу през 2019 година от

...
Нидерландецът бе привлечен на Камп Ноу през 2019 година от
Коментари Харесай

Отказът на Де Йонг да напусне може да създаде огромен проблем на Барселона

Нидерландецът бе притеглен на " Камп Ноу " през 2019 година от Аякс в договорка на стойност 86 милиона евро, като той получи и една от най-големите заплати в клуба. Година по-късно обаче каталунците се оказаха в извънредно тежко финансово състояние, а поради пандемията от КОВИД-19 играчите бяха помолени да понижат възнагражденията си с обещанието, че спестените суми ще им бъдат изплатени до края на договорите им, който в тази ситуация на халфа е до лятото на 2026 година.
 Гари Невил с ясно обръщение към Де Йонг и Барселона: Спрете издевателството Гари Невил с ясно обръщение към Де Йонг и Барселона: Спрете издевателството
По неофициални данни Барселона дължи на Де Йонг към 17 милиона евро и разбираемо играчът не желае да си тръгне, отказвайки се по този метод от дължимата сума, която е малко по-голяма от годишната му заплата от 16 милиона евро.

Ако не се откри решение на този проблем, разпоредбите на Ла Лига няма да разрешат на каталунците да записват новите си играчи, включително носителя на " Златната топка " Роберт Левандовски и бразилския плеймейкър Рафиня.
 Барселона и Де Йонг изпадат в тотална невъзможност Барселона и Де Йонг изпадат в тотална невъзможност
Най-добрият вид за управлението на Барселона е Де Йонг да бъде продаден, само че нидерландецът към този момент няколко пъти съобщи, че няма интерес да напуща. Каталунците реализираха съглашение за трансфер с Манчестър Юнайтед, само че 25-годишният халф по този начин и не може да се разбере за персоналните си условия. Според Мартинес е бил обсъждан вид и заплатата на футболиста да бъде понижена с 50 %, което също наподобява малко евентуално да се случи.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР