"Ни-що!" Това е краткият отговор на въпроса какво може в

...
"Ни-що!" Това е краткият отговор на въпроса какво може в
Коментари Харесай

10 дни след кибератаката: Български пощи не приемат никакви пратки

"Ни-що! " Това е късият отговор на въпроса какво може сега да се изпрати посредством "Български пощи ". Даден е от случайно определен пощенски клон в София през днешния ден - 10 дни, откакто за първи път се разбра за огромната хакерска офанзива против системите на държавното сдружение.
Сривът блокира изплащането на пенсии и помощи, които след това бяха трансферирани на хартиени описи, а срокът за приемането им - продължен. Великденските добавки за някои пенсионери станаха първомайски, тъй като за тях срокът се удължи до 3 май.
Заедно с тези големи задания обаче, хакерската офанзива блокира и главната работа на пощите - изпращането на колета. 10 дни то е изцяло прекратено, а посредством "Български пощи " оперират и хиляди компании. Отчасти е спряно и доставянето на колета - приемането им е допустимо единствено в случай че не се дължи заплащане.
Последната настояща информация на уеб страницата на държавното сдружение е от 18 април. Днес пред "Сега " от пресцентъра на сдружението споделиха, че работата по премахване на провалите продължава. Повече информация кой и какво прави за възобновяване на системите липсва, макар че задачата влиза в отговорностите на няколко министерства. Прекъсването на услугите е невиждано по мащабите си, само че държавното управление старателно мълчи по въпроса.
Първото и само изказване на вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова за срутва в пощите е от 18 април. В него тя увери, че заплащането на пенсии и добавки е обезпечено във всеки пощенски клон - нещо, което не отговаряше на истината към оня миг. И също съобщи, че се работи "за премахване на всички механически неизправности в най-кратки периоди ". Седмица по-късно никой от държавното управление не разяснява дали и какъв прогрес е реализиран.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР