NFT пазарът се сви до най-ниското си ниво от година

...
Коментари Харесай

Продажбите на NFT достигнаха 12-месечно дъно


NFT пазарът се сви до най-ниското си равнище от година насам (снимка: CC0 Public Domain)

Продажбите на NFT възлизат на малко над 1 милиард $ за юни 2022 г,, съгласно компанията за крипто-изследвания Chainalysis. Това е най-слабият резултат от световната търговия с NFT от същия месец на миналата година, когато продажбите бяха на стойност 648 милиона $. През 12-те месеца в този интервал продажбите доближиха връх от 12,6 милиарда $ през януари.

„ Спадът несъмнено е обвързван с по-мащабното закъснение на крипто-пазарите “, сподели Итън Макмеън, икономист от Chainalysis. „ Времена като актуалното неизбежно водят до консолидация в границите на засегнатите пазари, а за NFT евентуално ще забележим оттегляне във връзка с сбирките и типовете NFT, които доближават популярност “.
още по темата
Пазарът на криптовалути, оценен на стойност към 3 трилиона $ през ноември, в този момент коства по-малко от 1 трилион $. NFT разчитат на блокчейн – същата технология, употребена за първи път от Bitcoin за следене на собствеността върху криптовалутите – с цел да записва кой има обещано произведение. Това на собствен ред разрешава то да се търгува. Повечето NFT са основани на блокчейнa Ethereum.

В своя пик пазарът на NFT привличаше големи суми. Сред покупко-продажбите имаше такива като платените $2,9 милиона за токен с първия туит от съоснователя на Twitter Джак Дорси, цифров колаж от художника Beeple на стойност $69 милиона и други Основният токен за видеоиграта Axie Infinity доближи стойност от $9,75 милиарда. Компанията Coca-Cola пък събра повече от 575 000 $ от продажбата на цифрови продукти като персонализирано яке, което потребителят може да носи в метапространството.

Все отново продажбите на NFT са достигнали 40 милиарда $ предходната година, а общата сума за 2022 година към този момент надвишава достижението с повече от 42 милиарда $, съгласно Chainalysis. Продажбите през януари и февруари съставляват повече от половината от общите за 2022 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР