НФСБ ще предложи промени в Закона за здравето, с които

...
НФСБ ще предложи промени в Закона за здравето, с които
Коментари Харесай

Няма закон - няма проблем

НФСБ ще предложи промени в Закона за здравето, с които д а се позволи тютюнопушенето в обособени пространства, т.е да се възвърне отчасти остарелият режим на пушене на закрито . Според Валери Симеонов няма потребност един закон да е реалност, в случай че се нарушава , а задачата на решението е поддръжка на бизнеса и туристическите обекти , в които хората да могат да си пушат на воля.
Валери Симеонов по принцип рядко ражда съответни хрумвания, само че тази е една от най-малоумните му.
Презумпцията, че щом един закон по този начин и по този начин се нарушава, по-добре той напряко да бъде анулиран, е толкоз налудничава, че е прекомерна даже за титаничния разум на Валери Симеонов. Много е показателно, че човек от най-високите етажи на политическия и властови хайлайф, вицепремиер, предлага легализиране на нарушаванията без въобще да му минава мисъл, че естественият метод е просто да се вземат ограничения нарушаванията да спрат и законът да стартира да се съблюдава.
Това очевидно е прекомерно екзотична концепция - не по какъв начин да се направи по този начин, че законът да се съблюдава, а по-добре той да бъде анулиран, тъй като прекомерно доста хора просто " не ги кефи ". По същата логичност може да се анулира и Наказателният кодекс, защото има доста нарушители и щом не се съблюдава, този кодекс е неправилен.
Изумително е и визията на Валери Симеонов, че шумът в нощните заведения е извънредно нездравословно събитие, само че пушенето очевидно е здравословен табиет, който би трябвало да се предизвиква . Очевидно няма ощетяване на бизнеса с концепцията туристическите обекти да понижават музиката в 10 часа вечерта и туристи да бъдат гонени от нощните заведения, значимо е само всеки да може да трови себе си и другите на воля.
В такива моменти изниква безконечният въпрос кой разрешава всяка нелепост на един човек да се трансформира в държавна политика . Няма ли здравен министър, здравни управляващи, въобще - министър председател, които да се разгласят в отбрана на естествените и неупражняващи принуждение над никого хора - непушачите, вместо да пазят терористите с пепелници, чиято най-характерна линия е егоизмът и мързелът да изминат 3 метра, с цел да пушат на открито?
Има нещо доста сбъркано в система, която е подготвена да поддържа насилниците, а не жертвите, единствено за това, че първите са задоволително нагли и упорити.
Ако Симеонов не знае, не е правилно, че пушенето на публични места е позволено в цяла Европа . Има редица страни, които мислят за здравето на жителите си и не одобряват арогантността на пушачите за качество, с което би трябвало да се преценява законът.
В тези страни разпоредбите са измислени, с цел да се съблюдават, а не да се заобикалят. В тях обаче, въпреки това, няма и феномени като Валери Симеонов.
Автор: Десислава Любомирова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР