Незрящи и нечуващи хора от Габрово със зов за помощ,

...
Незрящи и нечуващи хора от Габрово със зов за помощ,
Коментари Харесай

Хора с увреждания от Габрово със зов за помощ

Незрящи и нечуващи хора от Габрово със вик за помощ, предава NOVA. Хората с увреждания чакат година да получат помещение в града, където да се събират и да си оказват помощ. А когато го получават, то се оказва неизползваемо.

Повече от година Организацията на слепите и нечуващи хора от габровска област се молят на управляващите да им дават помещение за клуб. Това се случва едвам в средата на тази година.

Марина Илиева и Мишо Ангелов са 100-процентово незрящи и инвалидизирани, каквито са и множеството членове на организацията. „ В момента с тази пандемия е неосъществим ремонт. И за нас, членовете, хората с увреждания - слепи и глухи - е доста мъчно да се оправим без средства ", показа Маринка Илиева.

Членовете на организацията са 27, като не всички са от Габрово. Вече половин година, откогато помещението им е предадено безплатно, незрящи и нечуващи би трябвало да поемат разноските за него, макар че не го употребяват. Като такса мощ към енергото да вземем за пример.

От Организацията към този момент са подали искане до Общината да им бъде предоставено друго помещение. Ако това не стане, ще би трябвало да ремонтират това.

„ Със вик за помощ, в случай че има опция - компании, спонсори, кой с каквото може да ни помогне, с цел да може да създадем ремонт и да може да оказваме помощ на нашите събеседници ", прикани Маринка Илиева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР