Незрящи деца и възрастни от Варна ще се включат в

...
Незрящи деца и възрастни от Варна ще се включат в
Коментари Харесай

Деца и възрастни се включват в Голямото брайлово четене“ във Варна

 Незрящи деца и възрастни от Варна ще се включат в два следващи дни в самодейността " Голямото брайлово четене “, отдадена на 210 години от рождението на Луи Брайл.

" Идеята е да се възкреси още веднъж смисъла на този шрифт “. Това изясни в изявление за Радио " Фокус “ – Варна председателят на Национално читалище на слепите " Луи Брайл 1928 “ Спас Карафезов.

Първото събитие бе планувано за през днешния ден в Специалното учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение " Проф. доктор Иван Шишманов “. Възпитаници на образователното заведение показаха разнообразни текстове, написани с брайлово писмо.

На 11 октомври сходна самодейност ще се организира и в културния дом на Съюза на слепите на улица " Петко Стайнов “ 3. Началото ще бъде обещано от 11.00 часа. В четенето могат да се включат незрящи от всички възрасти.

" Голямото брайлово четене “ се провежда по план на Национално читалище на слепите " Луи Брайл 1928 “, фондация " Съпричастие “ и районната организация на Съюза на слепите в България. Проявата е по план, финансиран от Агенцията за хората с увреждания, и се чака да завърши доникъде на месец ноември. Реализира се в градовете София, Пловдив, Варна и Габрово.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР