Незряща пианистка от Враца покорява музикални върхове. Елица Стефанова е

...
Незряща пианистка от Враца покорява музикални върхове. Елица Стефанова е
Коментари Харесай

Незряща пианистка от Враца покорява музикални върхове

Незряща пианистка от Враца покорява музикални върхове. Елица Стефанова е единствено на 13 години, само че към този момент е носителка на над 50 влиятелни награди от български и интернационалните състезания.

Когато е напълно дребна, Елица губи зрението си. Тогава обаче се появява любовта ѝ към пианото. Още от 5-годишна тя работи с преподавателката Олга Младенова и към този момент извършва виртуозни произведения, като „ Чучулигата” на Михаил Глинка да вземем за пример.

„ Сякаш самата пиеса е някаква светлина, която ме зарежда”, споделя Елица. Момичето запомня мелодиите по слух, а пръстите ѝ привикват с клавишите.

Преподавателката по пиано е толкоз впечатлена от гения на момичето, че споделя по какъв начин от време на време гледа в ръцете на Елица и си споделя, „ това е невероятно, това не може да бъде”.

Талантливото момиче е притежател на два златни медала от Международния конкурс „ Виенски звезди”, а неотдавна се завърна и с първа премия от парижкия конкурс за млади гении от целия свят „ Флейм”.

Елица мечтае да стане музикален виртуоз и да потвърди, че няма граници за човешките качества.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР