Независимостта не е празник, а кауза, която се отстоява с

...
Независимостта не е празник, а кауза, която се отстоява с
Коментари Харесай

ГЕРБ: Независимостта е кауза, която се отстоява с постоянство, а не с конфликти

Независимостта не е празник, а идея, която се отстоява с неизменност, а не се храни с спорове, тя е израз на единението на една нация. Като народни представители не би трябвало да слагаме на риск правото на нацията на избор. Това се споделя в декларация на ПГ на ГЕРБ, прочетена от Тома Биков във връзка на 22 септември - Деня на независимостта на България.

Празникът на независимостта е неоспорим израз на наследство на народен триумф, актът е резултат от битките за българска църковна самостоятелност, минава през хилядите жертви на националноосвободителното придвижване, през облика на Апостола на свободата и дефинирания от него народен блян, се показва в текста. Резултат е и на напъните на редица държавни управления и парламенти след Освобождението, градили институциите на България.

Днес 22 септември е настояще и бъдеще, празникът устоя на провокациите пред българския народ, декларират от ГЕРБ. Биков напомни, че след 1944 година датата е била извадена от календара и е върната през 1998 година като формален празник. По думите му независимостта се състои в правото на народа да избира самичък пътя, по който да върви. Често той е бил посипан с неточности и изменничества, означават още от ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР