Независимостта на съдебната система е под заплаха в страни -

...
Независимостта на съдебната система е под заплаха в страни -
Коментари Харесай

ЕК: Независимостта на съдебната власт в България е под заплаха

Независимостта на правосъдната система е под опасност в страни - членки на Европейски Съюз като България, Унгария, Полша и Румъния, сподели европейският комисар по правораздаването Вера Йоурова, представена от АП, съобщи Българска телеграфна агенция. Тя предизвести, че тази наклонност може да навреди на доверието сред страните от съюза.

" Предизвикателствата пред върховенството на закона се усилват в някои страни във време, когато нужните промени на правосъдната система са омърсявани с извънредно политизирани диспути ", разяснява еврокомисарят по правораздаването.

Йоурова означи, че жителите и фирмите в тези страни, най-много в Източна Европа, са обезпокоени, че политическият напън и вмешателство се ускоряват.

“Това освен попречва провеждането на обективни правосъдни процеси, само че и има риск да навреди на бизнеса “, акцентира тя.

Еврокомисарят сподели, че " в случай че правосъдната система е разрушена в една страна, последствията ще бъдат усетени в целия Европейски Съюз, тъй като ние разчитаме на взаимното доверие ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР