Независимостта на България е резултат от задружни усилия и национална

...
Независимостта на България е резултат от задружни усилия и национална
Коментари Харесай

БСП: Независимостта на България е резултат от задружни усилия и консолидация

Независимостта на България е резултат от задружни старания и национална консолидация, обявиха от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " в декларация във връзка на 110-ата годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България на 22 септември 1908 година

Това събитие има своето независимо значение в троицата от събития, утвърждаващи българската държавност, наред с Освобождението и Съединението, означиха от Българска социалистическа партия. Независимостта поставя финалната точка на националноосвободителните войни на българския народ срещу петвековното османско иго и прекъсва всички обвързаности и условия, сложени от Великите сили в несправедливия за българите Берлински контракт, сподели Валери Жаблянов, който прочете декларацията на левицата.

Той означи, че оповестяването на независимостта безспорно има на първо място външнополитическо значение, като с него се преодоляват наложените ограничавания за подписване на военни и политически контракти от новата страна, също така дипломатическите представители на България се употребяват с най-ниския статус в тогавашната дипломатическа подчиненост. По думите му политическият хайлайф е работил извънредно тъкмо и премерено, познавайки зависимостите и връзките на тогавашната европейска дипломация.

Жаблянов уточни, че независимостта не е акт, който е независимо деяние на българската корона, а резултат от поредното, целенасочено 30-годишно развиване на българската страна след Освобождението. Този акт от 1908 година демонстрира, че независимостта на една страна, на едно общество, на една нация е плод на задружни старания, на национална консолидация, на вътрешно единство, на превъзмогване на възприятието за историческа неправда и напредък към просперитета и одобряването на нацията в нейните исторически граници, съобщи Валери Жаблянов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР