Независимост и екипност са двете условия, при които служебният министър

...
Независимост и екипност са двете условия, при които служебният министър
Коментари Харесай

Кирил Петков каза при какви условия би влязъл в редовното правителство

Независимост и екипност са двете условия, при които служебният министър на стопанската система би приел да остане на поста в идващ кабинет. Това разяснява пред публицисти Кирил Петков пред публицисти.

Петков добави, че финансовото и икономическото министерство би трябвало да са в комплект. " Според мен ние имаме подготвен екип, който би влезнал, в случай че му се даде тази опция, само че това е единствено хипотетично, никой не е приказвал с нас ", посочи служебният министър. Той добави, че не са му били предлагани други постове, нито да бъде част от идващия кабинет.

Петков връчи три документа клас А по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на " Тракия глас България " ЕАД, " Готмар " ЕООД и " Теклас- България " ЕАД. Общият размер на вложенията е 55,182 млн. лв. и се чака по плановете да бъдат разкрити към 240 нови работни места.

По време на церемонията по връчването на документите министърът заяви, че тези вложенията ще са в Търговище, Съединение и Враца, райони, които по думите му, биха се радвали на по-големия стопански напредък. Той означи, че всяка една от вложенията е с експортен капацитет и добави, че съгласно него тъкмо такива компании би трябвало да бъдат насърчавани, тъй като стандартът ни на живот зависи от този вид експорт - с добавена стойност и ситуиран в цяла България.

Инвестицията на " Тракия глас " е в Търговище, в завод за последна обработка на прави стъкла, създавани от компанията, които са напълно за експорт, а цената на инвестицията е 27,382 млн. лв.. " Готмар " прави две вложения - за електроуреди, и за фотоволтаична централа, сподели министърът и добави, че разширението на произвеждане става в Съединение, а 90 % от продукцията ще е за експорт. " Теклас- България " ще влагат 10 млн. лв. в уголемение на производството във Враца и продукцията ще е напълно за експорт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР