Независимо в коя болница в страната е установен коронавирус, болницата

...
Независимо в коя болница в страната е установен коронавирус, болницата
Коментари Харесай

Очакват се пробите за коронавирус на 7 души

Независимо в коя болница в страната е открит ковид, болничното заведение продължава да работи. “Пирогов ” няма да остане самичък, Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Имаме още 7 случая, за които се чакат резултатите от тестванията за ковид и ги чакаме до обяд. 49 лежащо заболели, свързани с откритите случаи на ковид са изолирани и са във вътрешната клиника на „ Пирогов ”, която е в обособена постройка. 30 души от личния състав остават да работят в тази клиника и минават на проби за ковид. Всички лекари, които се грижат за болните от ковид, са контактни, само че не могат да бъдат затворени, тъй като няма кой да се грижи за тези заболели, добави Мутафчийски.

„ Независимо в коя болница, болните са настанени в отделения, които са отделени от другите, изолирани са, съблюдават се строги хигиенични ограничения, наличието на външни лица, в това число и на вас не е желателно ”, обърна се към медиите Мутафчийски. Пирогов остава да работи, травматологични, хирургични отделения, това, което е силата на Пирогов не престават да работят, детските клиники също ”, сподели Мутафчийски.

В неделя е постъпил 74-годишният мъж с предишно хронично белодробно заболяване, бил е признат в отделението по белодробни заболявания, имал е контакт с 49 болнолежащи. Взети са ограничения. Неговото положение е с наклонност за утежняване, само че не е интубиран и не бих споделил, че положението му е сериозно. Жената е 66 годишна, брачна половинка на този пациент, в тежко положение е интубирана е незабавно, на командно дишане е с доста тежка картина от страна на белия дроб, в сериозно положение е, заяви Мутафчийски.

8 са първите контактни лица, настанени са за наблюдаване, макар че те нямат никаква клинична картина, посочи Мутафчийски. По принцип той още веднъж повтори, че контактни лица, които не са заболели ще бъдат под карантина в домашни условия. След като бъдат тестувани, те ще бъдат освобождавани за домашна карантина при строго съблюдаване на реда, акцентира Мутафчийски.

В Габрово старата жена, която е с ковид има белодробен излив. Направена е обикновена операция по изтегляне на този излив, подобрила е индикаторите си, сега е с подобряваща се клинична картина. Медицинската сестра е в чудесно положение без никакви признаци за болест.

В Плевен пациентите са в подобряващо се положение, заяви още Мутафчийски. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР