Независимо от загубите, по-добре да играем със силни съперници, вместо

...
Независимо от загубите, по-добре да играем със силни съперници, вместо
Коментари Харесай

Николай Желязков: Липсва ни майсторство, момчетата трябва да узреят

" Независимо от загубите, по-добре да играем със мощни противници, вместо да се залъгваме, като побеждаваме тимове, които не са фактори във волейбола. Млад тим сме, считам, че в контролите против Словения показахме доста положителни неща ", разгласи селекционерът на волейболните национали Николай Желязков след последната контрола на отбора преди Лигата на нациите. " Лъвовете " отстъпиха с 0:3 гейма.

„ Неприятно е, когато се губи, има мъка. Но в последна сметка изиграе четири контроли против два от най-хубавите тимове в Европа. На моменти стояхме добре, на моменти не успявахме, само че това са естествени неща. Липсва ни майсторство да прочитаме обстановки, които са обикновени, да ги отиграем умерено. Трябва време за това, момчетата би трябвало да узреят. Дано по-бързо да стане този развой, изисква се храброст. Днес подходихме по-смело, само че мисля, че като цяло на моменти ни липсва майсторство в тези обстановки. Имаме какво да научим от Словения. В такива обстановки те реагират доста добре, резервират хладнокръвие. Ние нямаме самообладание да продължим да играем. Опитваме се това нещо да го подобрим, упражняваме, само че би трябвало време ", показа още експертът.

" Подготвихме се добре за Лигата на нациите. Отборът тренира интензивно. Физически сме здрави, нямаме никакви здравословни проблеми отдавна. Това е извънредно положително, липсва ни само самочувствие и самонадеяност в нашите сили. Надявам се на триумфи в Лигата на нациите, с цел да придобием нужното самочувствие. Пожелавам кураж и храброст на момчетата “, приключи Желязков.

Двубоите със Словения бяха генералната подготовка за България преди старта в Лигата на нациите. Първият ни мач в конкуренцията ще е в канадската столица Отава против Сърбия на 7 юни. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР