Независимо от това колко усилия влагате във вашата работа, винаги

...
Независимо от това колко усилия влагате във вашата работа, винаги
Коментари Харесай

6 знака, че сте на път да изгубите работата си

Независимо от това какъв брой старания влагате във вашата работа, постоянно съществува опцията някой ден да бъдете уволнени, освен това ненадейно и без предизвестие.

След като шефът ви показа с вас неприятната вест, в съзнанието ви ще изникнат всички предупредителни знаци за това събитие, които сте решавали да пренебрегвате.

Възможно ли е обаче да разпознаете тези признаци, преди да бъдете уволнени? Хората, които неведнъж са били освобождавани от работа, постоянно имат сходни прекарвания в дните или седмиците, преди да бъдат уволнени.

Това са няколко знака, че скоро може да ви се наложи да подготвите вашето CV.

1. Получавате чести предизвестия от вашия началник

Шефът ви най-вероятно няма да ви даде авансово точната дата и час на вашето уволняване, само че доста чиновници получават чести предизвестия, които може да им подскажат за идното редуциране. Първите индикации може да намерите в отчетите за вашето показване, показващи метода, по който вашият началник мисли, че се справяте.

Освен това, може да получите устни или писмени предизвестия за избран метод на държание, който заплашва вашата позиция в компанията. Ако игнорирате тези предизвестия и откажете да извършите нужните промени, вашият началник може да бъде подложен в позиция, в която единственият му избор е да ви уволни.

2. Нарушавате работните правила и правила

Не всеки чиновник, който е изгубил работата си, е бил освободен поради някакво нарушаване на работното място, само че има няколко неща, които усилват риска да бъдете уволнен. Честото забавяне е един от тези опасности.

Според изследване на.CareerBuilder от 2017 г, цели 41% от интервюираните работодатели са декларирали, че са уволнявали чиновници за забавяне. Неприличното държание, рецензиите към компанията в обществените мрежи и интимните връзки с сътрудници или клиенти също могат да ви костват работата.

3. Работата не е подобаваща за вас

В началото тази работа може да е била вярната за вас, само че обстановката да се е трансформирала с времето. Може би тя в никакъв случай не ви е подхождала, само че сте имали потребност от пари. Каквато и да е обстановката, в случай че работата ви към този момент не дава отговор на вашите ползи и благоприятни условия, може да сте сигурни, че не сте единствения, който го вижда.

Ако сте попаднали в сходна обстановката, подгответе вашето CV и започнете да търсите позиция, която дава отговор по-добре на вашите качества и потребности. В противоположен случай вие освен рискувате ненадейно да останете без работа, само че и си губите времето със задания, които няма да оказват помощ за развиването на вашата кариера.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР