Независимо от това каква позиция заемате в компанията, в коя

...
Независимо от това каква позиция заемате в компанията, в коя
Коментари Харесай

Бъди това, което искаш да бъдат те!

Независимо от това каква позиция заемате в компанията, в коя сфера работите и какъв е типа на вашата организация, в основата на ефикасното водачество стоят едни и същи качества. Ето осем от тях, които са от основно значение за триумфа на всеки водач:

1. Позитивизъм

Положителната настройка, изключително измежду висшето управление, може да подейства извънредно мотивиращо на чиновниците и да ги накара да гледат на нещата по-позитивен метод. Когато сте оптимистично надъхан към себе се, към света към вас, към това, което вършиме и към всички останали, вие вдъхновявате хората да дават най-хубавото от себе си в работата. Позитивизмът е инфектиран и неразделна част от идентичността на сполучлив водач.

2. Решителност

Способността да се вземат сложни решения въз основа на обстоятелствата и събитията към съответна обстановка е значимо качество за ефикасното водачество. За да бъдете добър водач би трябвало да може да разчитате на както на вашия разсъдък, по този начин и на вашата вътрешен глас. Трябва да можете да вземате решения в придвижване, когато обстановката го изисква. Способността да вземате решения(особено за сложни и сложни въпроси) бързо и без съмнения е един от най-важните детайли на положителното водачество.

3. Находчивост при делегирането

Увереният водач не се опасява да разпорежда значими задания на своите служите. Той има им има цялостно доверие и знае, че те могат да се оправят с всяка задача, която им разпореди. Нерешителните водачи са тези, които са внимателни по връзки на делегирането. Когато изберете да повярвате в качествата на вашите служилите вие им давате опцията да разкрият цялостния си капацитет и да ви потвърдят, че заслужават доверието, което сте вложили в тях.

4. Почтеност

Всеки желае да работи за водач, който е същинско въплъщение на честността. Ако желаете другите да ви следват по лично предпочитание, а не тъй като са задължени да го вършат поради по-високата ви позиция в йерархията от сериозно значение е да бъдете модел за подражателство що се отнася до вашата почтеност, честност и отговорност.

5. Способност да изслушвате другите

Слушането е умеене, което всеки човек, без значение от позицията, която заема в работа, би трябвало да владее на високо равнище.  Това важи в още по-голяма степен за водачите. Способността не просто да слушате, само че и да чувате и разбирате терзанията, недоволствата, желанията, потребностите и предложенията на вашите чиновници е незаменима.

6. Скромност

Скромните водачи знаят, че въпреки и да носят повече отговорност от своите чиновници за триумфите и неуспехите на екипа или на компанията като цяло, техният принос не е по-голям от този на обособените служащи. Те също по този начин схващат, че признаването на грешките не е знак на уязвимост, а проява на мощ.

7. Достъпност

Лидерството е привилегия, която изисква от вас да бъдете налични за вашите чиновници и да присъствате персонално на всички значими против и събития на компанията. Хората би трябвало да имат възприятието, че каналите за връзка са постоянно отворени и че могат да споделят с вас както положителните, по този начин и неприятните вести.

8. Способност да мотивирате

Една от най-трудните задания пред всеки водач е поддържането на висока мотивация измежду неговите служители(особено когато нещата не вървят добре) “ Най-добрият метод да овладеете изкуството ма мотивацията е посредством даването на персонален образец. Когато обстановката е напечена, хората се обръщат към своите ръководители за знаци, които да им покажат по какъв начин да реагират и какви дейности да подхващат. Ако следвате високи стандарти в метода, по който се държите и работите, то автоматизирано ще мотивирате и вдъхновите вашите служилите да се стремят към същото.

...............................

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР