Независимо от това дали се провеждат преговори за мнозинство и

...
Независимо от това дали се провеждат преговори за мнозинство и
Коментари Харесай

БСП и ПП искат внасяне на бюджет независимо дали има правителство

„ Независимо от това дали се организират договаряния за болшинство и държавно управление, би трябвало да реализираме най-малко единодушие за бюджет за 2023 година “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на среща с представители на Политическа партия в Народното събрание.  

Според Нинова без значение дали има държавно управление, бюджет би трябвало да има. Тя посочи, че диалозите през днешния ден с Политическа партия не са сформиране на кабинет, тъй като за социалистите главната задача е да се подсигурява нарастване на приходите и поддръжка за стопанската система. 

„ За страдание, служебният кабинет не пожела да внесе нов бюджет. Този от 2022 година към този момент е несъответстващ на възходящите цени и оскъпяване на живота. Служебният кабинет предлага заледяване на приходите при растящи цени. Ние, като социалистическа партия, няма по какъв начин да приемем това. Нека сред първо и второ четене на закона за продължение действието на остарелия бюджет създадем оферти, с които да подсигуряваме успокоение на хората и предвидимост на стопанската система “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

Тя очерта задачите на левицата по отношение на обществения пакет - нарастване на минималната заплата на 850 лева, безвъзмездни учебници и медикаменти, майчинството да следва минималната заплата 850 лева, да бъдат освободени от налог върху заплатите младежите до 26 години, енергийно бедните да получат поддръжка, да има таван на някои цени, преизчисляване на пенсии и други

Нинова се похвали, че през вчерашния ден са решили въпроса за поддръжка на компаниите за тока. По думите й точно с помощта на Българска социалистическа партия тази поддръжка ще бъде дадена на учебни заведения, лечебни заведения, музеи, църкви, читалища, библиотеки. Но ни остава да решим приходите на хората. Подготвили сме нашето виждане по тези въпроси в две елементи: къде се намира България по отношение на другите държави-членки на Европейски Съюз във връзка с дълг, недостиг, Брутният вътрешен продукт и обществена стратегия за България. Предстоят ни срещи и с другите парламентарни групи и имаме вяра, че без значение от това до какво ще доведат договарянията за държавно управление, ние ще приемем обществен и постоянен бюджет, сподели още Корнелия Нинова.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР