Независимо от това, че уставът ми дава право да се

...
Независимо от това, че уставът ми дава право да се
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Няма да се кандидатирам за председател на БСП – София. Продължавам напред!

Независимо от това, че уставът ми дава право да се кандидатирам още веднъж за ръководител на Градската организация на Българска социалистическа партия в София и имам редица номинации, за които надълбоко благодаря, аз няма да вземам участие в тази конкуренция. Формално имам това право, само че по-важни са правилата. Това съобщи Калоян Паргов в изявлението си пред делегатите на Градска конференция на Българска социалистическа партия – София и прикани „ Пазете правилата! “, написа „ Факти “.

 

По думите му даже без ненужните стресови обстановки преди две години, през 2024 година трябваше да завърши вторият му цялостен уставен мандат като ръководител на Градския съвет на Българска социалистическа партия – София.

 

„ Добър или неприятен – уставът на партията би трябвало да се съблюдава “, сподели той.

 

Паргов изрази убеждението си, че два в действителност следващи мандата на една управителна позиция в Българска социалистическа партия са задоволителни. След тях лидерът би трябвало да отстъпи позицията на различен, който да поеме щафетата. А той да продължи напред.

 

„ Всеки от нас би трябвало да е виновен за бъдещето на Българска социалистическа партия от своята позиция и позиция – само че не от персоналната си, а от партийната “, посочи Калоян Паргов и уточни, че в Българска социалистическа партия – София не са приели този ексклузивен цикъл избори, единствено няколко месеца преди постоянния в цялата партия. Не са приели това противоречиво решение на Националния съвет, само че то е станало факт.

 

Паргов благодари на всички районни организации, които са вникнали, че е по-добре да вземат участие, с цел да могат да устоят по този метод своите позиции и своите представители в органите на Градската организация на всички равнища.

 

Той смята, че от делегатите на Градската конференция зависи какво бъдеще ще начертаят за Българска социалистическа партия – София и това е огромна отговорност.

„ Не бива правилата ни да станат лакеи на постовете “, безапелационен бе дългогодишният ръководител на Софийската организация на Българска социалистическа партия.

 

Паргов напомни, че през февруари 2022 година му бе наложено противоречиво като причини и като легитимност партийно наказване. Върховният касационен съд се произнесе в негова изгода, само че той изтърпя и планувания от Националния съвет на Българска социалистическа партия едногодишен период на незаслуженото наказване.

 

„ Тук е значимо да отбележа, че понесох наказването персонално. За момент не сложих Градската организация в режим на избор, опълчване, борба и ненужно напрежение “, сподели той и добави: „ Напротив, работих за това да има единство и консолидация. И ги постигнахме “.

„ За мен бе значима Градската организация и нейното бъдеще. Така е и в този момент “, съобщи Калоян Паргов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР