Независимо от продуктите или услугите, които предлагате, или индустрията, в

...
Независимо от продуктите или услугите, които предлагате, или индустрията, в
Коментари Харесай

В океана от конкуренция

Независимо от продуктите или услугите, които оферирате, или промишлеността, в която оперирате, рано или късно ще се сблъскате с фирмите, които оферират нещо сходно на вашето. Тогава по какъв начин да изпъкнете измежду тях? Много от съперниците ви евентуално се нареждат като „ най-хубавите “, само че това не им подсигурява, че ще продават добре.

Нестихващата конкуренция затруднява това да докажете своята уникалност. Ако доста желаете да се отличите, ще би трябвало да заемете такава позиция, която никой да не може да ви отмъкне. Ето какво да извършите.

Признайте на съперниците ви какво вършат добре

Някои бизнесмени желаят да утвърдят себе си като предлагащи нещо неповторимо, без сурогат на пазара. Ако приложите този метод, може да има съществени последици за триумфа на бизнеса ви.

За да позиционирате компанията си по подобаващ метод, би трябвало да признаете на съперниците си, че вършат нещо, и то че го вършат добре. Игнорирането не ги кара да изчезнат, само че в случай че знаете какво оферират и какво от предлаганото се харесва на потребителите, можете по-добре да изградите своята лична тактика, с цел да откриете вярната позиция за марката си.

Определете какво вие вършиме добре

Сега е време да определите вашите лични мощни страни. Да разберете какво вършиме добре, спрямо това, което съперниците ви вършат добре, разрешава елементарно да разграничите организацията си от тях.

Погледнете деликатно с какво се отличавате, оттатък това просто „ да сте най-хубавите “, с цел да определите основните области, в които имате сериозен прогрес, по отношение на другите от сектора.

Обърнете внимание на целевия пазар

Когато позиционирате бизнеса си съгласно конкуренцията, би трябвало да го извършите по подобен метод, че да грабнете вниманието на аудиторията си. Това значи да стесните фокуса си до точния пазар, до който се пробвате да достигнете.

Опитът да се харесате на прекомерно доста клиенти може да провали посланията ви. Така вместо да се отличите, може да бъдете забравени.

Определете какво включват таргет аудиториите ви, както и кои е допустимо да са аудиториите на съперниците ви. Да знаете до кой се пробват да доближат те също може да ви помогне да се отличите.

Приоритизирайте нещата, от които аудиторията ви се нуждае най-вече

Последната стъпка в позиционирането ви е да погледнете по какъв начин това, което вършиме най-добре (точка 2), се свързва с потребностите на аудиторията ви. Ако тези две неща се припокрият, имате опция да позиционирате бизнеса си по още по-смислен метод.

Ще има потребност да употребявате и информация на съперниците, с цел да откриете своята ниша. Кои са дупките, които те оставят празни и вие можете да се вместите? Какви изгоди те не могат да донесат на целевата публика, за разлика от вас?

За край

Не е нужно просто да заявите, че сте най-хубавите. Позицията ви би трябвало да се трансформира, по отношение на съперниците. Важно е непрекъснато да преоценявате и тях самите и това до каква степен удовлетворяват потребностите на таргет групите. А щом определите какво можете да дадете и вие самите, можете да прецизирате посланията си по този начин, че да намерите в действителност неповторима позиция и да изпъкнете.

Соломон Тимъти за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР