Независимо от по-високия брой на заразените с Covid-19 за последните

...
Независимо от по-високия брой на заразените с Covid-19 за последните
Коментари Харесай

Спад на активните случаи в Русенско, 173-ма оздравели и 75 заразени за последните 24 часа

Независимо от по-високия брой на инфектираните с Covid-19 за последните 24 часа в Русенско по отношение на последните няколко дни, то за миналото денонощие оздравелите са над два пъти повече в сравнение с новите случаи. Данните на Регионалната здравна ревизия сочат, че през вчерашния ден са болни 75 души от коронавирусна зараза, като 52-ма от тях са от община Русе. Десет инфектирани има в Бяла, петима във Ветово, трима в Две могили, както и по двама в Иваново и Ценово.

Един болен има и в Борово, като в обитаемоте места от община Сливо поле няма нови случаи. През вчерашния ден са умряли един мъж и две дами с позитивен тест за коронавирусна зараза. Активните случаи са 803, като от началото на пандемията диагностицираните с ковид в Русенско станаха 16 054, а преболедувалите остават 14 249. На болнично лекуване все още в региона се намират 234 души, като 49 от тях са в реанимация. Свободните кревати са 90, от които интензивните са 12.

Справка в Единния информативен портал демонстрира, че региона се подрежда на осмо място по заболеваемост в страната. През миналото денонощие няма област без нови случаи, като с минимум е Смолян – 21.

До момента в региона са осъществени 67 859 имунизации, като повторна доза са получили 33 913 лица.

До края на тази седмица всеки работен ден ще работят три имунизационни пункта. Без авансово записване на час в интервала от 08.30 заран до 16.30 часа всеки ще може да се имунизира в изнесения кабинет пред ДКЦ-2, а сред 12.00 и 18.00 часа тази опция ще бъде обезпечена в болничното заведение в Бяла. Работното време на кабинета за имунизации в Белодробната болница остава от 09.00 до 16.00 часа, само че за слагане на ваксина друга от тази на " Пфайзер “ ще би трябвало авансово записване на телефон: 082/ 813 – 903.

Навсякъде са обезпечени задоволително количества от всички налични типове ваксини, тъй че да може да бъде изработен избор сред иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се ползват са на " Пфайзер “, " Модерна “ и еднодозовият препарат на " Янсен “, като в Белодробната болница и МБАЛ " Юлия Вревска “ има опция за имунизация и с " Астра Зенека “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР