Независимо от пандемията от е COVID-19 ние ще успеем да

...
Независимо от пандемията от е COVID-19 ние ще успеем да
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: 5,3 млн. лева са изплатени на лекарите на първа линия

" Независимо от пандемията от е COVID-19 ние ще успеем да осъществим всички задания в границите на бюджета на НЗОК до края на годината ". Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на чуване в парламентарната здравна комисия в Народно събрание.

" Оценката, която би трябвало да дадем на ограниченията, въведени в нашата страна, те бяха превантивни, своевременни, нужни. Това е едно ново заболяване, незнайно за нас. Непрекъснато следим процесите в целия свят. Ние бяхме една стъпка пред останалите. Оценката на моите сътрудници е доста висока ", акцентира той.

" Не всички ограничения са съвършени, само че в последна сметка можем да се гордеем, с това, че не допуснахме огромна заболеваемост и смъртност, макар че не бяха подхванати най-строгите ограничения ", посочи Ананиев.

" Това не е финала на ограниченията, ще има доразвиване, защото те способстват за ниската заболеваемост. Убеден съм, че ограниченията които взехме в лечебните заведения и за обществото бяха верни. Намерихме баланс ", уверен е министърът на опазването на здравето.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР