Независимо от обещанията на служебната и местната власт за безплатни

...
Независимо от обещанията на служебната и местната власт за безплатни
Коментари Харесай

Безплатните дърва в Карловско - по 50 лева за кубик

Независимо от обещанията на служебната и локалната власт за безвъзмездни дърва за хората, потърпевши от надоводненията в Карловско, се оказва, че те им се доставят по 50 лв. за кубик. За това се оплакаха част от самите поданици пред бТВ. " Плащането става персонално на превозвачите, колкото кажат - толкоз. Пет кубика по 50 лв. ни излязоха 250 лв.. Безплатен превоз и гратис рязане няма ", описа Ангелина Тодорова, гражданин на с. Богдан. Според нея съселяните й, които настояват, че са получили безвъзмездни дърва, са били застрашени и по тази причина лъжат. Те се скриха и от камерите на медията. В диалози с други поданици бе намекнато, че може би безвъзмездни са били дървата единствено за тези, които не са говорили против кмета.
Доставката на така наречен безвъзмездни дърва за локалните се оказва поредност от фалстартове, като в последна сметка хората настояват, че заплащат за всичко.
Служебната власт в лицето на Министерството на земеделието декларира, че дървата са нарязани гратис от горските, и трансферира казуса към общината като прецизира, че безплатният превоз би трябвало да се реализира от нея. " Целият дървен материал в с. Богдан е нарязан от чиновници на Централногорско дружество, а отговорността за безплатния превоз е на община Карлово ", настояват от ведомството на Явор Гечев. От общината пък споделят, че нямат информация да се е заплащал превоз.
След като медиите демонстрираха по какъв начин хората заплащат за превозването и нарязването на обещаните безвъзмездни дърва, Гечев съобщи, че ще окаже нужната помощ, с цел да могат жителите на засегнатите села да получат безплатно обещаните количества преди предстоящото захлаждане. Според кмета на Карлово Емил Кабаиванов простите сметки демонстрират, че в случай че се раздадат към 5000 кубика дърва на локалните хора, то за нарязването и превозването им ще би трябвало да бъдат платени към 30-40 лв. на кубик. " Такива пари общината няма и по тази причина търсим съдействието на земеделското министерство ", сподели тогава Кабаиванов. 
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР