Независимо от неуспеха на „Steam машините“, Valve не се отказват

...
Независимо от неуспеха на „Steam машините“, Valve не се отказват
Коментари Харесай

Няма да има ексклузиви за Steam Deck

Независимо от неуспеха на „Steam машините“, Valve не се отхвърлят от това да се открият на полето на гейм хардуера и Steam Deck е проява на тази упоритост. След няколко забавяния, подбудени от настоящата рецесия с съставни елементи и чипове, компанията е подготвена да стартира с доставките на портативните компютърни устройства при започване на идната година.

Valve подсетиха на няколко пъти към този момент, че Deck не е подпора, а портативен личен компютър и в качеството си на PC, компанията няма да затваря игри само за неговата платформа. „Това няма смисъл за нас“, пишат Valve в обновената секция с постоянно задавани въпроси по отношение на Steam Deck, ориентирана към разработчици. „Това е личен компютър и би трябвало да започва игри тъкмо, както едно PC“.

Сред другите отговори на разнообразни въпроси намираме да вземем за пример този за игрите за виртуална действителност. Макар че Steam Deck не е планиран за поддръжката на VR занимания, то теоретично е допустимо. Както знаете, портативният компютър на Valve е с изцяло открита природа – още една причина потребителите да спрат да назовават Deck „конзола“. Освен, че може да инсталирате каквато си поискате операционна система, да се ровичкате в BIOS-а и да го употребявате като изцяло функционално PC, може да инсталирате и други магазини за игри с изключение на Steam. Ще може да вземем за пример да инсталирате игра без DRM отбрана от GOG и да я играете чрез Proton. „Може да инсталирате всяка една игра, която поискате, както на десктоп версията на Steam. Просто инсталирате приложението и го добавяте към Steam в десктоп режима и то ще ви се покаже тъкмо, както на персоналния ви компютър“, Valve.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР