Независимо от кървавата стрелба в град Ел Пасо през миналия

...
Независимо от кървавата стрелба в град Ел Пасо през миналия
Коментари Харесай

Тексас облекчи носенето на оръжия

Независимо от кървавата пукотевица в град Ел Пасо през предишния уикенд, при която починаха 22-ма души, в американския щат Тексас облекчават разпоредбите за свободно носене на оръжия, заяви телевизия Ен Би Си Нюз. Законът, утвърден много преди нападението, ще влезе в действие от 1 септември, тъкмо когато ще се навърши едни месец от нещастието, и е бил подписан от губернатора Грег Абът преди стрелбата. Тогава от авторитетната Национална асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (НРА) дефинираха този закон като " доста сполучлив ", който ще остави с " празни ръце " съперниците за по-стриктен надзор над оръжията в Съединени американски щати.

В Тексас има над 1.4 милиона законни притежатели на оръжия, там са и пет от 20-те най-смъртоносни случая с всеобщи стрелби в историята на страната от 1900 година НРА оказва доста съществено въздействие на политическия живот в Тексас, лобирала е за най-малко 10 нови закона, които разрешават по-свободно запазване или носене на оръжия и боеприпаси в такива публични места като църкви, приемни домове и учебни заведения. Сенатор Дона Кембъл, която прокара закона, съобщи, че тези, които " имат желание да извършат зло ", ще внесат оръжие в черква без значение от законовите разпореждания. Според новия закон притежателите на жилища, които ги дават чартърен, към този момент няма да може да включват клаузи в договорите, които не разрешават оръжия, тъй като това нарушава Втората корекция в конституцията.

Търсенето на бронирани училищен раници в Съединени американски щати се е повишило след двете всеобщи стрелби предишния уикенд, при които бяха убити повече от 30 души, писа The Hill. Все повече компании оферират бронирани раници, с които учениците биха могли вероятно да се предпазят, в случай че бъдат атакувани в учебно заведение. Тези раници костват към 200 $ и повишение на търсенето им имаше и след всеобщото ликвидиране в учебното заведение в Паркланд, щата Флорида, през м.г., когато починаха 17 души. След двете кървави закононарушения в Ел Пасо и Дейтън продуктът още веднъж е настоящ, изключително с оглед приближаващото начало на образователната година в Съединени американски щати. Някои компании продават и обособени защитни плочи, които могат да се сложат във всяка раница. " Това може да е разликата сред живота и гибелта ", споделя Ясир Шейх от една от фирмите производители. След масовото ликвидиране в Паркланд в САЩ е имало по една пукотевица в учебно заведение на всеки 12 дни.

 

НЕДОВОЛСТВО

Американският президент Доналд Тръмп се очакваше да бъде посрещнат хладно в сряда, когато кацне в Ел Пасо, Тексас. Той ще посети града няколко дни след като 21-годишен нападател, възхваляващ върховенството на бялата раса, умъртви 22-ма души и рани 24-ма в магазин на веригата " Уолмарт ". Президентът може също да бъде посрещнат от митинги и в Дейтън, Охайо, където през уикенда беше осъществено второ всеобщо ликвидиране и починаха девет души. 24-годишният палач Конър Бетс е проявявал интерес към идеологии на насилието и е бил " удивен " от всеобщите убийства по света, оповестиха ФБР и негова някогашна другарка, заяви Си Ен Ен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР