Независимо колко много ни се иска да спрем стрелките и

...
Независимо колко много ни се иска да спрем стрелките и
Коментари Харесай

13 умения, които да усъвършенствате, след като ударите 30-те

Независимо какъв брой доста ни се желае да спрем стрелките и да си останем постоянно на 20, времето има свои проекти, които не включват прекъсване или закъснение. Така незабелязано, една заран се разсънваме на 30. Не унивайте и не въздишайте по отминалите години, тъй като през идващите 10 години, животът ще ви сервира нови изненади и неподозирани дарове, които е нямало по какъв начин да вземете, когато сте били по-млади.

Все отново, с възрастта идват и някои задължения и отговорности, които не е добре да подценяваме и се появява потребността да развием умения, за които може би огромна част от нас не са и помисляли, че ще са им нужни.

Кои са тези съответни сфери, в които е добре да се усъвършенстваме или да придобием? Вижте 13 умения, които освен ще са ви потребни за напред, само че ще са ви и нужни:

1. Общуване
Смятаме, че общуването е нещо изцяло естествено. Помислете добре върху този въпрос. Не е ли значимо да знаем по кое време и по какъв начин да кажем нещо, което има огромно значение за нас?
Умението за другарство е отличен коз, когато търсите нова работа, убеждавате събеседниците си в нещо и излагате визията си пред публика.

2. Готвене
Въпреки че промишлеността за бързо хранене процъфтява, значимо е да умеете да готвите. Няма да съжалявате за това. Винаги стартирайте с нещо простичко. Заучавайте предписания и ще видите какъв брой значимо е да можете да нагостите своето семейство, другари, сътрудници и така нататък
Готвенето ще ви спести доста пари и ви оказва помощ да съхраните фигурата си.

3. Елементарни умения и знания на етикета
Научете се да се представяте уместно на непознати хора, по какъв начин да се храните на маса и така нататък Тези познания ще подтикват самочувствието ви.

4. Обличане
Начинът на обличане върви ръка за ръка с етикета. В наши дни е значимо да знаете кое ви отива, какво облекло се носи в съответни случаи, по какъв начин да съчетавате цветове и материи и така нататък

5. Основна първа помощ
Това е изключително потребно при фамилни пътувания и тиймбилдинг занимания в изолирани региони.

6. Управление на финансите
Изискват се много проби, само че и неточности, когато се учим да управляваме грамотно своите финанси. Уверете се, че сте определили бюджет, в границите на който да изпълнявате своите цели.

7. Преговори
Умението за водене на договаряния е извънредно значимо. Започнете още през днешния ден!

8. Поправка на облекла
Няма потребност да купувате постоянно нови облекла, когато старите се нуждаят от леки корекции. Ако ви падне копче, зашийте го още веднъж на мястото му. Счупен цип? Дайте го на шивач, в случай че не можете да го подмените сами.

9. Самомотивация
Има къси пътища към триумфа. Няма значение каква е задачата — да се отслабва, да се икономисва, да се печелят повече пари. Научете се да управлявате своите упования, да се мотивирате да бъдете най-хубавата своя версия и да практикувате изкуството на самомотивацията.

10. Говоренето на повече от един непознат език
Няма значение, че не мечтаете да работите зад граница. Третият език несъмнено ще увеличи професионалната ви стойност.

11. Да казвате „ не “
Дори на хората, които са най-близо до вас. Понякога си заслужава да проумеете, че има токсични другари, токсични родители, токсични колеги…

12. Да боравите с приложения
Никой не чака от вас да бъдете идващият Стив Джобс. Да имате базови знания в софтуерната сфера обаче е наложително.

13. Да планирате добре
Друго умеене, което постоянно е възприемано като даденост, е планирането. Усъвършенствайте го, без значение дали става дума за работна презентация, пътешестване из града, вечеря, преодоляване на равнището на напрежението и така нататък
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР