Независимо колко хора са въвлечени в дадено събитие, един от

...
Независимо колко хора са въвлечени в дадено събитие, един от
Коментари Харесай

Последните оцелели след някои от най-известните исторически събития

Независимо какъв брой хора са въвлечени в обещано събитие, един от тях е последният оживял. Представяме ви 6 души, които освен оцеляват, само че и имат опцията да опишат за случилото се на поколенията след тях.

  1. Джордж Робърт Хюс – последният оживял от Бостънското чаено празненство

Джордж Хюс е роден в Бостън през 1742 година и е бил безпаричен обущар през целия си живот. Вероятно нямаше да знаем даже името му, в случай че неговото дългоденствие не го бе направило известен през 1800-те. След присъединяване му Американската война за самостоятелност, животът на Хюс още веднъж става естествен. Тогава, през 1830 година група американци вземат решение да открият оживелите от Бостънското чаено празненство и Хюс се трансформира в звезда. Той разгласява две автобиографии, заплаща за голям негов портрет и е канен на голям брой значими събития. Умира през 1840 – на 98-годишна възраст.

  1. Аристодем – последният оживял в Битката при Термопилите

298 от спартанците умират в борбата против персите. Един вестоносец – Пантит, бил изпратен да съобщи известие и пропуснал борбата. Когато се върнал и видял какво се случва, се обесил. Аристодем и Еврит били освободени от борба, тъй като имали инфекции на очите. Според Херодот, Еврит се завтекъл към мястото на борбата, когато чул какво се случва, само че Аристодем останал. Спартанците били толкоз разочаровани от нерешителността на Аристодем, че решили да го санкционират като го оставят жив, с цел да живее със срама си.

  1. Мари Алертън Къшман – последната оживяла от Мейфлауър

Голяма част от мъжете, качили се на кораба Мейфлауър, оставили своите фамилии вкъщи, тъй като нямали визия по какъв начин ще наподобява Новият свят и дали няма да е прекомерно мъчно. Айзък Алертън обаче, освен че взел своята бременна брачна половинка, само че взел и своите три дребни деца. Мери, най-малката, е единствено на 4 години, когато се качва на Мейфлауър и напуща Европа вечно. Нещата се развиват добре за нея – тя се омъжва, има 8 деца, 50 правнука и живее до 83-годишна възраст.

  1. Чарлз Керъл – последният от подписалите Декларацията за самостоятелност на Съединени американски щати

Въпреки че бил извънбрачно дете и католик, Чарлз Керъл освен че подписал Декларацията за самостоятелност на Съединени американски щати, само че и живял по-дълго от всеки различен, който също я е подписал. Въпреки всичко, което претърпява – взе участие във война, замесва се в политиката – той умира през 1832 година на 95-годишна възраст.

  1. Елиза Мур – последната афроамериканка, родена в иго

Елиза Мур се смята за последната афроамериканка, родена в иго. Тя подписва брак с различен плебей и е била „ благосъстоятелност “ на доктор Тейлър от Алабама. След войната двамата със брачна половинка ѝотдават земи чартърен и по този начин отглеждат двете си деца. Елиза умира през 1948 година на 105-годишна възраст.

  1. Милвина Дийн – последната оживяла от потъването на „ Титаник “

Милвина била най-малкият пасажер на „ Титаник “, защото тогава била едвам 2-месечно бебе. Нейното семейство въобще не трябвало да бъде на кораба, само че в последния миг пътуването им с различен транспортен съд било анулирано и те нямали различен избор, с изключение на да се качат на „ Титаник “. Милвина, майка ѝ и брат ѝ оцеляват, само че татко ѝ потъва дружно с кораба. Тя няма мемоари за самия случай и даже схваща, че е била част от него, когато навършва 8 години. Умира през 2009 на 97-годишна възраст.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР