Независимо какъв е шансът този кабинет да мине, ние сме

...
Независимо какъв е шансът този кабинет да мине, ние сме
Коментари Харесай

Петков: Трябват ни експерти с политическа ангажираност

Независимо какъв е шансът този кабинет да мине, ние сме задължени да покажем, че вършим оптималното, което зависи от нас, във всяка една обстановка. Това сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков в предаването „ 120 минути “ по бТВ.

Към момента единственото ясно име в проектокабинета е това на акад. Денков, съобщи той. „ Това, което се опитахме да създадем като визия и политика, е да кажем: „ Трябва да намерим специалистите, които са най-хубави във всяка от тези области, само че в случай че може целта да са политически лица “, акцентира Петков.

Той дефинира Божидар Божанов като доста добър специалист в електронното ръководство и по едно и също време с това ясна политическа фигура на „ Демократична България “. „ Това за мен е съвършената композиция – политическа ангажираност, с цел да не можеш да кажеш: „ Аз съм специалист и заставам встрани “ или някакви политически сили да се крият зад теб “, даде образец Петков.

Като най-хубав претендент за финансов министър той дефинира Асен Василев. „ Ако ме питат би трябвало ли Асен да е министър на финансите, аз бих споделил: 100% да “, безапелационен бе той.

Драгомир Заков е почитан и добър специалист в региона на защитата. „ Много харесах работата с него през тези осем месеца. Той беше с най-хубавите планове да помогне в политиките, които ние правихме. Ако акад. Денков пристигна и каже: „ Какво мислите за господин Заков като политическа мощ, която поддържа този кабинет? “, аз персонално бих споделил да “, съобщи Петков.

Той обаче акцентира, че когато партията е дала доверие на акад. Денков, това значи той самичък да има опцията да избере членовете на своя екип. „ Този човек има целия потенциал да лидира. Последното нещо, което е той, е да бъде някой дисциплиниран човек на някакви политически водачи. Дори това, че акад. Денков още в първия ден съумя да събере всички на масата, с изключение на „ Възраждане “, беше някакъв тип победа за всички в този парламент, тъй като може би такава среща е закъсняла с 60 дни “, сподели Петков.

По думите му държавно управление на малцинството би управлявало доста мъчно.

„ За страдание, имаме опит в нея. Много е неприятно да нямаш поддръжка и всеки ден да има риск, неустойчивост, само че отново успяваш да направиш някакви неща, в случай че си държиш на правилата и не правиш безпринципни ангажименти, от които може да си горделив “, сподели още Петков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР