Независимо изследване, представено пред депутати от Европейския парламент, посочва България

...
Независимо изследване, представено пред депутати от Европейския парламент, посочва България
Коментари Харесай

ЕП: В България има висок риск за независимостта на журналистите

Независимо проучване, показано пред депутати от Европейския парламент, показва България като страна в риск поради концентрацията на медийна благосъстоятелност и политически надзор над публицистичната политика, оповестява бТВ.

Резултатите от изследването бяха показани пред евродепутатите от Комисията по цивилен свободи. България беше посочена като високорискова страна за медийната самостоятелност дружно с Гърция, Унгария и Италия. Изследването се споделя „ Мониторинг на медийния плурализъм “, касае се за 2016 година, съфинансирано е от Европейски Съюз и обгръща всички държави-членки, плюс още няколко балкански страни.

„ Основното е да се отбрани работата на публицистите и медийната самостоятелност “, съобщи пред комисията Пиер Луиджи Парку – шеф на Центъра за медиен плурализъм във Флоренция.

По 3 от изследваните индикатори в България има висок риск за независимостта на публицистите – концетрация на благосъстоятелност, премахване на конкуренцията посредством придобиване на разнообразни по тип медийни организации и въздействие на притежателите и рекламодателите върху публицистичното наличие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР