Независимо дали ви харесва или не, хората решават да отворят

...
Независимо дали ви харесва или не, хората решават да отворят
Коментари Харесай

Всичко започва от доброто заглавие: Част 1

Независимо дали ви харесва или не, хората вземат решение да отворят един имейл въз основата на заглавието му – по тази причина е значимо в тези първи думи да съумеете да грабнете потребителите.

Изследователи откриват, че 47% от маркетолозите тестват разнообразни заглавия за оптимизация. Винаги има място за усъвършенстване, написа Матю Ройс за Medium.

Проучване на Convince&Convert сочи, че един на всеки трима души отваря имейл единствено въз основа на заглавието му. Въпреки че е една дребна част от имейла, точно то прави разликата сред триумфа и неуспеха.

Кои са най-хубавите практики при положителните заглавия? Как да си осигурите повече кликове и отваряния в имейлите на марката? Вижте идващите рекомендации.

Подбудете любознание

Задайте си въпроса каква изгода ще имат читателите ви от отварянето на имейла. Ако не можете да си отговорите, имате проблем. Темите на имейла работят, тъй като карат вашите читатели да работят.

В една препълнена входяща кутия в електронната пощат предизвиквате ли любознанието на хората? По природа ние сме любопитни, желаеме да знаем какво ни следва и желаеме да научим нови неща.

Добър образец е доставчикът на маркетингов програмен продукт CoSchedule и заглавието му „ Обикновено не вършим това “. Чудите се защо приказват и за какво се държат по този начин? Компанията прави отлична работа с това заглавие. И в действителност в имейла предлага безвъзмездна 14-дневна тестова версия и безвъзмезден достъп до курсовете си за една година.

Чувство за необходимост

Мозъкът ни желае да взема бързи решения, когато е изправен пред рецесия. Когато читателите ви почувстват необходимост в имейла, има по-голям късмет да вземат решение. Създаването на такова чувство предизвиква хората да работят.

Ключът е стратегически да поставите това възприятие за необходимост във вашата тематика. Един от най-хубавите способи е да дадете краен период. Определете последна дата на специфична ликвидация или промоция. В текста включете и часовник за назад преброяване.

Например дайте седмица до края на промоцията, ден до приключването на разпродажбата или час до приключването на офертата. Когато наблегнете, че времето изтича, потребителите евентуално ще вземат решение по-бързо.

Бъдете почтени

Бъдете допустимо най-честни, с цел да могат вашите консуматори да вземат осведомено решение. Кажете им какво ще получат, в случай че отворят имейла ви.

Един от най-хубавите способи да покажете почтеност е да бъдете небрежни в метода си към заглавието. Читателите е по-вероятно да кликнат върху писмото, когато им влияе по-лично. Мислете за имейлите си като за поредност от диалози.

Персонализация

Всеки адресат на имейла е друг, тъй че това значи, че не е нужно да им изпращате идентично писмо. Ако решите да персонализирате заглавието, включете детайлности като име, специалност, промишленост, покупка или други персонални данни, да вземем за пример дата на раждане.

Изследваният демонстрират, че персонализирането на тематиките усилва честотата на отваряне и създава по-висока периодичност на кликване.

Много снабдители на решения за имейл маркетинг имат способи за прибавяне на маркери за персонализиране на заглавията. Използвайте тази услуга. Можете да персонализирате и въз основа на желания, минали имейли, които са отваряли или не са отваряли, както и въз основа на наличието, на което са обърнали внимание.

Очаквайте продължение!

По материал на Матю Ройс за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР