Независимо дали вашият бизнес е B2B или B2C, за да

...
Независимо дали вашият бизнес е B2B или B2C, за да
Коментари Харесай

Интегрирането на електронните магазини с ERP система вече е ежедневна бизнес необходимост

Независимо дали вашият бизнес е B2B или B2C, с цел да растете и да придобивате нови клиенти, би трябвало да им предоставите както онлайн, по този начин и офлайн канали за продажба – физически магазини, телефон, е-поща, EDI (Electronic Data Interchange), обществени медии и несъмнено, един от най-бързо разрастващите се канали: електронна търговия.

Особено в този момент, когато пандемията covid-19 е предизвикала обилни промени в икономическия пейзаж, онлайн извършването на покупки е доста значим фактор за основаването на многоканално преживяване. Според изчисленията на eMarketer световните продажби на електронна търговия ще доближат 6.5 трилиона $ до 2023 година.

Интегрирането на back-end програмен продукт, като решение , ще ви помогне да обедините всички канали за продажба, което значи, че вашите инвентаризация и данни за продажбите ще се съхраняват в централен хъб и в следствие ще можете да автоматизирате всичките си интервенции, като осигурите на вашите чиновници, по този начин и на вашите клиенти безпроблемен достъп в действително време до наличност на артикули и информация за цените.

Нека да разгледаме един образец за това по какъв начин електронната търговия и биха могли да работят: Вашият електронен магазин има списък от тридесет преносимия компютър с разнообразни размери и клиент прави поръчка за пет 15-инчови преносимия компютър. Поръчката се трансферира непосредствено от вашия електронен магазин към . Наличният инвентар ще бъде запазен автоматизирано за довеждане докрай на поръчката и системата ще знае, че ще отдели тези пет 15-инчови преносимия компютър за тази поръчка. След това описът ще бъде обновен, тъй че системата да знае, че са останали 25 преносимия компютър и тази актуализация ще бъде препратена до онлайн магазина, тъй че клиентите да знаят какъв брой повече устройства са налични в действително време. Така с изключение на, че освобождавате време на чиновник особено да следи и да актуализира наличностите, също избягвате неточности от не своевременното ръчно въвеждане на новите данни.

Служителите на склада също могат да имат достъп до точна информация за инвентара, дружно с информация за продажбите посредством единна система. Двупосочната информация уведомява клиента за положението на поръчката му.

Успешните многоканални компании имат всички разнообразни канали свързани, защото те не третират обособените канали като обособени магазини. Вместо това те ръководят и актуализират инвентара си, с цел да отразяват всички канали за продажба. Това е в действителност значимо за всяка многоканална тактика да реализира цялостния си капацитет. И въпреки да звучи много комплицирано и мъчно за осъществяване, вярното седящо зад тези интервенции потвърждава друго.

Независимо дали купуват продуктите, от които се нуждаят, посредством електронна търговия, EDI, пазари, мобилни устройства, е-поща или друга форма, клиентите ще могат да имат пряк достъп до обновена, точна информация за инвентара, като наличност и цена.

ще ви помогне да управлявате инвентара си, предлагайки извънредно точна информация по отношение на настоящите промени. Можете също по този начин да автоматизирате тези променливи, тъй че да п ланирате нови поръчки за артикули , които не са на склад, въз основа на систематични правила, които сте определили (като минимални равнища на ресурси и т.н.).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР