Независимо дали сте собственик на бизнес, или работите за голяма

...
Независимо дали сте собственик на бизнес, или работите за голяма
Коментари Харесай

Предизвикателството да бъдеш лидер

Независимо дали сте притежател на бизнес, или работите за огромна компания, с цел да бъдете водач в това, което вършиме, би трябвало да се трансформира във ваша мотивация и професионална цел. Заедно със своите позитиви обаче водачеството може да бъде и предизвикателство. И до момента в който за някои то е просто натурален път в професионалното развиване, на други може да се наложи да работят интензивно върху построяването му. Международната нетуъркинг организация BNI предлага на своите членове серия образования и стратегии, с които им оказва помощ да развият лидерски умения и да управляват по-добре своя бизнес. Вижте по какъв начин може да посетите сдружение на BNI в България.

Също както при другите похвати на връзката в бизнес пространството и с евентуални бизнес сътрудници, водачеството е умеене, което може да бъде добито и усъвършенствано. Следните няколко съвета са елементарно използвани и могат да ви оказват помощ да станете по-ефективен и почитан водач:

* Бъдете за образец: даже когато никой не гледа – действайте по този начин, като че ли показвате на някого по какъв начин би трябвало да се държи в професионална среда.

* Комуникирайте постоянно: вашите чиновници са най-важни за построяването ви като водач. Бъдете допустимо най-прозрачни в желанията си на работното място – без значение дали става дума за работа по нов план или оценяването работата на някой от чиновниците. Споделете вашата визия и опита, който сте придобили. Празнувайте триумфите. И запомнете, че връзката е двупосочен развой: потърсете противоположна връзка и насърчавайте диалозите постоянно, когато можете.



* Избирайте деликатно екипа си : инвестирайте в хора, които имат разнообразни умения, разпознават и употребяват всяка от своите мощни страни. Екипът от хора, с които се обграждате, ще дефинира вашия триумф.

* Насърчавайте трудолюбивостта : посочете задачите си и се придържайте към дневния ред, който сте определили и за екипа си. Насърчавайте всеки да способства и да се отличи със своята мощна страна - освен "силните " гласове в стаята, тези, които се оправят с лекост, само че и тези чиновници, които може би се нуждаят от предизвикателство или доза доверие, с цел да разкрият цялостния си капацитет. Уверете се, че екипът ви е работлив и работи интензивно за реализиране на задачите.

* Забавлявайте се : до момента в който бизнесът е сериозната страна на триумфа, отбелязването на постигнатите цели уместно сигурно ще окаже положително въздействие върху атмосферата в компанията. Най-добрите водачи знаят по какъв начин да изградят връзки на взаимно доверие и да се забавляват с екипите си. Създаването на позитивна и занимателна просвета е значимо!

Въпреки че има няколко метода да развиете водачеството си, едно от най-важните качества на положителния водач е да управлява бизнеса си, давайки образец на своите чиновници, както и на бизнес сътрудниците си. Работете крепко. Направете образован избор. Покажете отговорност. Бъдете транспарантни и налични. Показвайте схващане. Това са черти, поради които чиновниците и сътрудниците ви ще ви се възхищават!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР