Независимо дали сте противници на антибиотиците, или сте ги приели

...
Независимо дали сте противници на антибиотиците, или сте ги приели
Коментари Харесай

7 ВАЖНИ съвета при прием на антибиотици

Независимо дали сте съперници на антибиотиците, или сте ги приели като естествена част от лекуването в сложни обстановки, съвсем на всеки рано или късно се постанова да ги приема. Има някои съществени правила, които би трябвало да спазвате, с цел да е лекуването сполучливо и да не си навредите.
1. Не прекъсвайте антибиотичното лекуване
Когато лекуващият доктор ви предписва антибиотици, ще ви каже навръх какъв брой часа да ги взимате и какъв брой дни. Не прекъсвайте лекуването, когато се почувствате по-добре. Антибиотиците може и да обезвреждат бактерията, която ви е разболяла, само че не и за два-три дни. Ако прекъснете лекуването, е допустимо някои бактерии да оцелеят и да развият устойчивост към този тип. Това ще затрудни лекуването в бъдеще.

 
2. Не пийте алкохол
Никакъв алкохол по време на антибиотично лекуване. Освен че понижава резултата на лекарството, алкохолът може да отключи поява на неприятни странични резултати. Реакциите може да са леки , като гадене, повръщане, замаяност, или много съществени , според от антибиотика, количеството признат алкохол и тялото ви.

 Добави изложение

 
3. Пийте антибиотика всеки ден едновременно
Сложете си записка на хладилника, тревога на телефона, помолете непосредствен да ви се обажда, с цел да ви подсети - каквото е нужно, с цел да пиете антибиотика в един и същи час всеки ден. Съобразете приема с това, дали да пиете лекарството преди, по време или измежду хранене. Това би трябвало да уточните с лекуващия доктор.

 
4. Не приемайте антибиотика с прясно мляко или плодов сок
Пийте антибиотика единствено с вода . Плодовите сокове и млечните артикули могат да си взаимодействат с антибиотика и да трансформират метода, по който тялото ги усвоява. Изчакайте 3 часа от приема на, преди да пиете мляко или сокове, изключително цитрусови.

 Добави изложение

 
5. Пазете се от слънцето
Антибиотиците постоянно покачват фоточувствителността . Пазете кожата, изключително в дните със мощно слънце. 

 
6. Наблюдавайте се за странични резултати
Преди да започнете приема на който и да било антибиотик, прочетете листовката . Информирайте се добре за страничните резултати. При някои пациенти се появява гадене, повръщане, диария, кожни обриви. При някои пациенти, изключително дамите, рискът от гъбична зараза е висок . Ако забележите някой от страничните резултати, незабавно говорете с лекаря, който ви е предписал антибиотика, с цел да ви каже по какъв начин да процедирате.

 
7. Информирайте лекаря си за съпътстващи болести
Ако имате хронични болести, постоянно информирайте лекаря си за тях. Дори да ви лекува от десетилетия, не пречи да му припомните. Също по този начин е значимо да знаете имената на всички медикаменти и витамини , които приемате. Ако мъчно помните, изрежете си името от кутийката и го носете в портфейла. Или ги запишете на лист хартия. Така ще помогнете на доктора да избере най-подходящото лекуване за вашето положение.

 
Вижте още:



Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР