Независимо дали сте го осъзнали или не, това, което ядете

...
Независимо дали сте го осъзнали или не, това, което ядете
Коментари Харесай

Свалете килограми и забързайте метаболизма си чрез ядене на повече протеини

Независимо дали сте го осъзнали или не, това, което ядете всекидневно, въздейства освен върху това по какъв начин се чувствате, само че и върху значимите процеси в тялото, като метаболизма ви. Метаболизмът е извънредно комплициран развой, който се отнася до способността на тялото да преработва сила от мазнини, захар, протеини и по какъв начин то съхранява тази сила.

Вече обяснихме по какъв начин въглехидратите въздействат на вашия метаболизъм - няма потребност да спазвате диета с ниско наличие на въглехидрати. Да разберем по какъв начин протеинът, различен макроелемент, въздейства на метаболизма:

Консумирането на повече въглехидрати забързва ли метаболизма?

Първо, когато приказваме за метаболизъм, това се отнася до метаболитен етап на отмора: количеството сила или калории, от които тялото се нуждае неподвижен (преди физическа интензивност и хранене), с цел да извършва съществени функционалности, които ви поддържат живи като дишане.

Нашият макронутриентен профил или какъв брой захар, въглехидрати, мазнини и протеини консумираме, играе значима роля в нашата скорост на метаболизма.

Ако не получавате задоволително количество протеин и получавате прекомерно доста захар (въглехидрати)... тогава няма да изразходите доста калории. Това е по този начин, тъй като храните с високо наличие на захар, като да вземем за пример бонбони или даже банани, имат относително невисок термичен резултат - не е нужно доста сила на тялото ви, с цел да ги обработва. В резултат на това тялото ви ще задържи тези калории и ще ги съхранява като мазнини, вместо да ги изгаря. Ако следвате диета, в която няма задоволително протеин и има прекомерно доста захар и мазнини, това сигурно ще повлияе на метаболизма ви.

Консумирането на задоволително количество протеин затруднява тялото в преработката и надлежно то изразходва повече сила. Това е повода множеството стратегии за намаляване да предлагат увеличение на приема на протеини, тъй като ще ви засищат за по-дълго и ще изгаряте повече калории при по-голяма консумация на протеин. В последна сметка: яденето на повече протеини може да забърза метаболизма ви, тъй като има по-висок термичен резултат, което значи, че тялото ви ще би трябвало да работи по-усилено, с цел да ги усвоява, разгражда и съхранява. Преди да отидете и да приготвите храна с доста протеини, има значимо предизвестие, което би трябвало да знаете. - Не можете да ядете прекалено много протеини, тъй като може да са токсични за бъбреците. Средно, би трябвало да се одобряват 0.5-0.8 грама на кг телесно тегло. Това значи почти 30% от общия Ви енергиен банкет.

Други способи за забързване на метаболизма

Яденето на съответно количество протеин е значима част от уравнението за забързване на метаболизма и има няколко други утвърдени от специалисти препоръки, които би трябвало да следвате, с цел да забързате метаболизма си. Първо, намалете количеството захар, което консумирате. Захарта изисква минимална сила за обработка и в случай че не сте доста дейни, тези калории ще се съхраняват като мазнини. Второ, яжте повече здравословни мазнини. Подобно на протеина, мазнините са по-трудни за вашето тяло.

И най-после, увеличете физическата си интензивност, като вършиме силови тренировки. Целта е да се построи мускул, тъй като мускулите са по-метаболитно дейни от мазнините, т.е. колкото повече мускули имате, толкоз по-висока е скоростта на метаболизма.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР