Независимо дали сте боядисали косата си професионално, или го правите

...
Независимо дали сте боядисали косата си професионално, или го правите
Коментари Харесай

Няколко начина да запазим цвета на боядисаната коса

Независимо дали сте боядисали косата си професионално, или го вършиме в домашни условия, желаете цветът на косата ви да издържи допустимо най-дълго. За страдание има доста неща, които могат да доведат до избледняване на цвета, в това число измиване на косата по неверен метод или неспособност да я поддържате овлажнена. Фактори на околната среда като топлота, слънце, басейн или морска вода също могат да причинят избледняване на цвета на косата ви. Въпреки това, като извършите дребни промени в рутината си за грижа за косата, можете да накарате цвета да издържи по-дълго.

За да запазите цвета на косата си допустимо най-дълго, би трябвало да следвате тези елементарни, само че извънредно ефикасни стъпки:
Основните неточности, които позволяваме при поддържането на косата
Всички желаеме красива и здрава коса, само че постоянно заради незнание, неприятни привички, бързане или легенди към грижата за косата я излагаме на...
Прочети повече
1. Изчакайте да си измиете косата. 

За да наподобява косата ви допустимо най-добре боядисана, боята би трябвало да " влезе " в косата ви. Измиването на косата незабавно след боядисването може да отстрани част от боята, тъй че цветът на косата ви ще избледнее по-бързо. За най-хубави резултати избягвайте да миете косата си най-малко 24 часа след боядисването. 

2. Мийте косата си по-рядко. 

Ежедневното миене на косата ви с шампоан освен ще лиши косата от нейните естествени масла, само че и нейния цвят. Поддържайте цвета на косата си нов, като я миете на всеки два до три дни. 

3. Концентрирайте шампоана върху корените. Когато миете косата си, избягвайте да нанасяте шампоана върху цялата си коса. Вместо това, концентрайте продукта в корените, където косата е най-мазна.
ТОП 5 на най-хубавите домашни маски за красива коса
Важно! Преди да употребявате каквито и да било естествени съставки и техните смеси, си коства авансово да тествате за алергична реак...
Прочети повече
4. Дълбоко подхранвайте косата си всяка седмица. 

За боядисана коса главният еликсир не постоянно е задоволителен. Използването на подобаващ еликсир за поддържане един път седмично след измиване с шампоан може да помогне за навлажняване на косата ви, тъй че да остане мека и сияйна. Освен това ще ви помогне да предотвратите избледняването на цвета на косата ви. 

Най-добре е да употребявате еликсир с надълбоко навлизане върху боядисана коса. Той е дефиниран, с цел да предотврати избледняването или грубостта на цвета на косата. Нанесете го деликатно от корените до върховете.

За да получите цялостните преимущества на дълбокото поддържане, оставете балсама да престои върху косата ви за най-малко 10 минути. Поставянето на шапка за душ върху косата ви, до момента в който носите маската, може да помогне за генериране на топлота, тъй че балсамът да проникне по-ефективно в косата ви.

5. Използвайте горещи уреди за коса по-рядко. Може да ви хареса метода, по който наподобява косата ви, когато употребявате маша или сешоар, само че тези устройства могат да увредят боядисаната коса, като я изсушат повече от нужното. Опитайте се да ограничите използването им до един път или два пъти седмично, с цел да поддържате цвета на косата си обновен.
5 хитри метода за красива коса през зимата
Изтощена, лишена от сила, с нацепени краища – по този начин постоянно наподобява косата ни през зимата. За страдание неналичието на витамини, изсъхнал...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР