Независимо дали става дума за временни последици от бурна нощ“,

...
Независимо дали става дума за временни последици от бурна нощ“,
Коментари Харесай

Лесни трикове, с които да премахнете тъмните кръгове под очите

Независимо дали става дума за краткотрайни последствия от „ бурна нощ “, бъбречно заболяване или алергии, тъмните кръгове и торбичките под очите могат най-малко да бъдат облекчени с естествени способи.

Тъмните кръгове са най-вече естетически и по-рядко здравословен проблем, който може да бъде омекотен значително с естествени средства.

Тъмните кръгове са наш чест сателит, колкото и да се грижим за лицето си. Известно е, че те могат да бъдат резултат от стареене, генетика, някои нездравословни привички, алергии и болести. Успехът на методите, от които се опитваме да се „ отървем “, зависи от повода за възникването им.

Тъмните кръгове са резултат от изтъняване на кожата и загуба на колаген. С течение на времето, т.е. със стареенето, кожата стартира естествено да губи колаген и става по-тънка. Излагането на слънце форсира процеса на разграждане на колагена, тъй че едно от най-хубавите средства за битка с тъмните кръгове е дисциплинираното и поредно потребление на слънцезащитни артикули от най-ранна възраст. Носенето на слънчеви очила също оказва помощ.

Защо тъмните кръгове се образуват? Дори и най-хубавите привички не могат да трансформират нашите гени. Генетиката е първият определящ фактор за това каква кожа ще имаме и по какъв начин ще изглеждаме по време на стареенето. Ако сме наследили по-светъл загар или по-тънка кожа, кръвта, която се натрупва в капилярите под очите, просто ще бъде по-очевидна и ще провокира резултата на тъмните кръгове. Капилярите се уголемяват и напрягат. Това води до нараснал приток на кръв и струпване и разумната последица от тъмните кръгове под очите. 

Естествени способи за понижаване и омекотяване на тъмните кръгове

За някой от следните препоръчани способи се нуждаете от повече самообладание. Освен това би трябвало да знаете, че не всяка кожа, както и повода, заради която са се появили тъмните кръгове, ще реагират еднообразно. Минималното време за използване на някое от тези решения, с цел да се видят резултатите, е всеки ден от 4 до 6 седмици.

1. Студени компреси

Сутрин и вечер правете студени компреси върху очите си за 10 минути. Можете да съхранявате лека маска, компреси или памучни тампони в хладилника. Важно е всичко да е чисто и стерилно преди слагане, с цел да не провокирате зараза. Водата и малко безпристрастен сапун би трябвало да бъдат част от наложителната грижа за кожата под очите.

2. Краставицата охлажда и хидратира

Краставицата има изсветляващи и освежаващи кръвта свойства. Прясната краставица се нарязва на дебели филийки и се поставя в хладилника за 30 минути. Дръжте ги върху очите си по 10 минути два пъти дневно. След това изплакнете региона към очите с топла вода.

3. Сок от краставици с лимонен сок

Поставете нарязаните колелца краставица в изцедения лимонен сок и също оставете в хладилника за половин час. Нанесете с памук върху тъмните кръгове, само че внимавайте наличието да не капе в окото ви. Дръжте върху кожата 15 минути, след което изплакнете с топла вода.

4. Розова вода

Тя освен мирише необикновено, само че може да успокои и подмлади кожата към очите. Подобно на краставицата, тя има мек състав, тъй че може да работи и като избелващ тоник. Накиснете тампони за унищожаване на грим в розова вода за няколко минути, след което ги оставете върху затворени клепачи. Дръжте ги по този начин по към 15 минути два пъти дневно.

5. Резените домати понижават тъмните кръгове под очите

Доматите имат високо наличие на ликопен, вещество, което е чудесно за нашето сърдечно-съдово здраве, зрение и кожа. Ликопенът може да помогне за поддържане на кожата по-мека и еластична и да понижи появяването на тъмни кръгове под очите. Смесете резенчета домат с лимонен сок и нанесете върху тъмните кръгове. Оставете разтвора да работи 10 минути, след което изплакнете с топла вода два пъти дневно. Може да добавите и листенца мента.

6. Студени пакетчета чай

Много чайове, като зеления чай, имат мощно антиоксидантно деяние. Имат и противовъзпалителен резултат, тъй че спомагат за усмиряване  и стягане на капилярите в зоната под очите. Накиснете торбичките чай в чиста вода, след което охладете за 30 минути. Дръжте ги върху очите си за 10 минути два пъти дневно, като изплакнете с топла вода.

7. Настъргани картофи

Картофите са неочакван източник на витамин С, който с изключение на всичко друго е отличен за синтеза на колаген. Настържете малко картофи, изцедете сока от тях и напоете памучни тампони. Задръжте ги за 10 минути, изплакнете с топла вода, два пъти дневно.

8. Студено мляко

Млечните артикули са отличен източник на витамин А, който съдържа ретиноиди, които са отлични за поддържане на кожата блестяща и стегната. Принципът е същият - напоете компрес или памук със студено мляко и го дръжте върху очите си два пъти дневно.

9. Портокалов сок и глицерин

Портокаловият сок има високо наличие и на двата значими за кожата витамини – А и С. Добавете към него няколко капки глицерин, напоете памучен тампон и нанесете върху кожата под очите. Ползите са многочислени: както за хубост, по този начин и поддържане на кожата, с понижаване на тъмните кръгове.

11. Кокосово масло

Кокосовото масло е ефикасен способ за изсветляване на тъмните кръгове. Предимството е, че понижава бръчките и повлиява запълването на линиите под очите. Използвайте кокосово масло, като го втриете в зоната под очите, оставете го за една нощ и по-късно го измийте сутринта с топла вода.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР